2024. május 12. - Pongrác

Ki lesz a főjegyző?

Sárádi Kálmánné lehet Budapest új főjegyzője; a III. kerület jelenlegi jegyzőjének kinevezését Tarlós István főpolgármester javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek.
2010. december 8. szerda 15:31 - HírExtra
A testülethez benyújtott előterjesztésében a főpolgármester emlékeztet arra, hogy a közgyűlés október 27-i ülésén tudomásul vette Tiba Zsolt főjegyző lemondását, s a közgyűlés akkor döntött a főjegyzői pályázat kiírásáról.

A pályázatokat november 30-ig lehetett benyújtani. Összesen 21 pályázat érkezett, amelyek közül 16 felelt meg a kiírási feltételeknek, három pályázót személyesen is meghallgattak.

Ezek alapján Tarlós István azt javasolja a közgyűlésnek, hogy Sárádi Kálmánnét nevezze ki Budapest főjegyzőjének. A közgyűlés jövő csütörtökön dönthet az új főjegyző személyéről, akinek a megbízatása határozatlan időre szól.

Az 1957-ben született Sárádi Kálmánné 1991. március 1-je óta dolgozik a III. kerületi önkormányzatnál, amelyet 1990-től négy cikluson át vezetett Tarlós István. Sárádi Kálmánné 1996. végén aljegyző, majd 1997 januárjától megbízott, 1997. július 1-től a képviselő-testület által kinevezett jegyzője lett Óbuda-Békásmegyernek.

Az új III. kerületi jegyző személyéről még nem határoztak, várhatóan a következő, egy hét múlva esedékes képviselő-testületi ülésen születik döntés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását