2024. április 30. - Katalin, Kitti

Harmadfokú készültség a Szamoson és a Krasznán

Harmadfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe a Kraszna és a Szamos két-két szakaszán szombaton - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
2010. december 11. szombat 21:52 - HírExtra
A Szamos vízszintje fokozatosan emelkedett az elmúlt néhány órában, a folyón 16 órakor Tunyogmatolcsnál 638 centimétert mértek, a Kraszna kocsordi szakaszán pedig 587 centimétert mutat a vízmérce.

A vízfolyások torkolati szakaszain - a tiszai visszaduzzasztás miatt - harmadfokú készültséget rendeltek el - mondta Kató Sándor, a nyíregyházi vízügyi szervezet védelemvezető-helyettese szombaton kora este az MTI-nek.

A Tiszán jelenleg Vásárosnaménynál tart az árhullám; itt 16 órakor 888 centiméteren állt a folyó vízszintje, ami egyelőre elmarad az eddigi legnagyobb, 934 centiméteres vízállástól.

A folyó az előrejelzések szerint 900 centiméter körül tetőzik a beregi városnál - tette hozzá a védelemvezető-helyettes. A védvonalakon harmadfokú készültséget rendeltek el, míg a Záhony alatti szakaszokon várhatóan szombat éjszaka lép életbe a másodfokú készültség.

A belvízi készültségekben egyelőre nem történt változás: a megye tizenkét belvízvédelmi szakaszából négyben harmadfokú, nyolcban pedig másodfokú készültség van érvényben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását