2024. április 28. - Valéria

Új főjegyzőnk is van már

Sárádi Kálmánnét választotta Budapest új főjegyzőjévé a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, az óbudai, III. kerületi jegyző főjegyzővé kinevezését Tarlós István főpolgármester javasolta a testületnek.
2010. december 15. szerda 09:17 - HírExtra
A főpolgármester előterjesztését a kinevezésre és a főjegyző juttatásaira egyhangúlag szavazta meg a közgyűlés. Az új főjegyző a szavazás után letette esküjét.

Sárádi Kálmánnét december 20-i hatállyal, három hónapos próbaidő kikötésével, határozatlan időre nevezték ki főjegyzőnek, illetményét a jogszabály szerint havi 608.700 forintban állapították meg.

A testülethez benyújtott előterjesztésében a főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés október 27-i ülésén tudomásul vette Tiba Zsolt főjegyző lemondását, s a közgyűlés akkor döntött a főjegyzői pályázat kiírásáról. A pályázatokat november 30-ig lehetett benyújtani. Összesen 21 pályázat érkezett, amelyek közül 16 felelt meg a kiírási feltételeknek, három pályázót személyesen is meghallgattak.

Ezek alapján Tarlós István azt javasolta a közgyűlésnek, hogy Sárádi Kálmánnét nevezze ki Budapest főjegyzőjének.

Az 1957-ben született Sárádi Kálmánné 1991. március 1-je óta dolgozott a III. kerületi önkormányzatnál, amelyet 1990-től négy cikluson át vezetett Tarlós István. Sárádi Kálmánné 1996. végén aljegyző, majd 1997 januárjától megbízott, 1997. július 1-től a képviselő-testület által kinevezett jegyzője lett Óbuda-Békásmegyernek.

A szerdai ülésen Horváth Csaba (MSZP) frakcióvezető köszönetét fejezte ki Tiba Zsolt korábbi főjegyzőnek. Közölte: tudomásul veszik a főpolgármester előterjesztését, és elismerik a főpolgármester jogát arra, hogy a munkát olyan szakemberekre bízza, akikkel korábban együtt dolgozott. Reményét fejezte ki, hogy harmonikus lesz a munkakapcsolat a főpolgármester és az új főjegyző között, aminek következtében sikeres városvezetési modell jöhet létre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását