2024. április 29. - Péter

West Balkán: nem kerülnek előzetesbe a gyanúsítottak

Elutasította a bíróság a West Balkánban történt tragédia gyanúsítottjainak előzetes letartóztatására fellebbezésként benyújtott ügyészségi indítványt.
2011. január 25. kedd 16:27 - HírExtra
A Fővárosi Bíróság (FB), helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő büntetőügyben hozott végzéseit, amelyekben a bíróság elutasította a West Balkánban történt
tragédia gyanúsítottainak az ügyészség előzetes letartóztatására tett indítványait.

A kerületi bíróság szerint Sz. Győző esetében megállapítható a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, de az előzetes letartóztatás elrendelésének okai nem állnak fenn. Az FB sem látta szükségességét a kényszerintézkedésnek.

Három gyanúsított, F. Balázs Gábor, P. László és A. Gábor esetében az FB, elfogadta a kerületi bíróság álláspontját, hogy esetükben nem állapítható meg a bűncselekmény gyanúja, K. Tamás esetében azonban, szemben az elsőfokú végzéssel, úgy ítélte meg, a gyanú fennáll, deaz előzetes letartóztatás nem indokolt.

A tragédia, január 15-én 22 óra 15 perc körül történt, az időközben örökre bezárt, West Balkán nevű szórakozóhelyen, ahova a megengedettnél jóval több embert engedtek be, és a tömegben eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette három középiskolás lány.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását