2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem bírjuk kinőni a korrupciót

Egy feltételezett korrupciós helyzetben a magyarországi cégek felsővezetőinek 30 százaléka nem utasítaná vissza a korrupciós ajánlatot, állítják az Ernst&Young szakértői.
2011. február 11. péntek 13:11 - HírExtra
Pénteken annak a 300 céget átfogó felmérésnek az eredményét ismertették, amelyet az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézettel közösen végeztek tavaly novemberben. A vizsgálatból kiderült, hogy a megkérdezett felsővezetők szóbeli tájékoztatása szerint az úgynevezett korrupciós együttható 10 százalék, azaz a megszerzett üzlet értékének tíz százaléka kerül zsebbe - mondta Bíró Ferenc, az Ernst&Young visszaélés-kockázatkezelés üzletág vezetője.

Etikai forródrótot a válaszadók 11 százaléka alkalmaz, míg Nyugat-Európában ez az arány megközelíti a 90 százalékot - közölte Pintér Zoltán az Ernst&Young szakértője, hozzátéve, hogy az etikai kódexszel rendelkező cégeknek is csak a harmada rendelkezik etikai forródróttal.

Egy etikai kódex a vállalkozások működését kiszámíthatóvá, átláthatóvá teheti, ezáltal csökkenthető a korrupciós kockázatok - magyarázták az Ernst&Young szakértői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását