2024. május 3. - Tímea, Irma

Warhol képekkel Afrikáért

Andy Warhol és Alexander Calder munkáiból szervez árverést ősszel az afrikai árvák és nehéz sorsú gyerekek megsegítésére a Sotheby's aukciósház.
2011. július 9. szombat 08:48 - HírExtra
Az Art for Africa elnevezésű licitet második alkalommal tartják meg, a november 17-i licit helyszíne New York. Az est bevételei az Africa Foundation számláját gyarapítja, a szervezet a fekete kontinens déli és keleti régióiban segíti a legszegényebb vidéki környezetben élő gyerekeket.

Warhol és Calder alkotásai mellett Pter Beard, Alex Katz, Nick Cave, Ross Bleckner, Matt Magee és Jeff Sonhouse munkáit is megvásárolhatják az érdeklődők. Az árverésen afrikai művészek - Mary Sibadne, Sue Wiliiamson, Dylan Lewis, Peterson Kamwathi, Beezy Bailey, Creative Block, Mikhale Subotzky - alkotásai is szerepelnek majd.

Az Art for Africa első alkalommal 775 ezer dolláros bevételt hozott, az eseményt 2009-ben Londonban tartották.

"Az első - nagyon sikeres - aukció óriási lelkesedést váltott ki a műgyűjtőkből az afrikai és nemzetközi kortárs művészet felemelkedő csillagai iránt" - mondta Scott Nussbaum, a Sotheby's kortárs művészettel foglalkozó szakembere. "Nagyon várjuk már, hogy bemutathassunk merész afrikai művészeket az amerikai kortárs művészet már ismert alakjai mellett, és segítsünk pénzt gyűjteni erre a jótékony célra" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását