2024. április 29. - Péter

Ő az új polgármester

Kovács István orvost választották meg Nemesnádudvar polgármesterének a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson, aki egyetlen jelöltként indult a polgármesteri tisztségért - közölte Vancsik György körjegyző az MTI-vel.
2011. november 21. hétfő 07:46 - HírExtra
Kovács István társadalmi megbízatású független polgármesterként látja el a következő választásig a közel kétezer lakosú település vezetését - mondta a körjegyző.

Vancsik György közlése szerint, a település 1615 szavazásra jogosult lakójából 535-en vettek részt a választáson, Kovács István 501 érvényes szavazatot kapott.

Hermanutz Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke a szavazatok összeszámolása után elmondta: a település 6 képviselői mandátumáért 15 független jelölt indult, s közülük sorrendben Oberst Ferenc, Hermanutz Dániel, ifj. Török András, Sziegl Gábor, Nébl Istvánné, és Schauer József kapta a legtöbb szavazatot és lett képviselő.

Az előző, szintén független polgármester lemondása miatt augusztus végén rendezték volna az időközi polgármester-választást, de akkor elmaradt, mert a képviselő-testület a választás előtti héten feloszlatta magát, s az egyetlen polgármesterjelölt, Kovács István visszalépett. Kovács István ug
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását