2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csengőhangként hódit a spanyol király

A legkeresetebb csengőhang lett Spanyolországban I. János Károly király mondata, amelyben arra kérte Hugo Chavez venezuelai elnököt, hogy "fogja be a pofáját". A múlt héten, Chilében elhangzott kirohanást eddig több mint 500 ezren töltötték le telefonjukr
2007. november 20. kedd 06:34 - Hírextra
A chilei Santiagóban megrendezett nemzetközi konferencián Chavez "fasisztának" nevezte a volt spanyol miniszterelnököt, José Maria Aznart, Amerika-barát külpolitikája miatt. Az asztalnál ülő José Luis Rodriguez Zapatero, jelenlegi spanyol kormányfő arra kérte a venezuelai elnököt, hogy tartsa tiszteletben elődjét és azt a tényt, hogy Aznart a spanyol nép választotta vezetőjéül.

Chávez az udvarias kérés ellenére is tovább szidalmazta a volt spanyol kormányfőt, mire az ugyancsak az asztalnál ülő János Károly spanyol király ingerülten felé fordult és szó szerint azt kérdezte tőle: "Miért nem fogod be pofádat?".

A kamerák által rögzített mondat azóta bejárta a világsajtót, a spanyol nyelvű szolgáltatóktól eddig több mint 2 millió dollár, azaz mintegy 340 millió forint értékben töltötték le a felhasználók egy színész által felmondott verzióját. Az eredeti felvételt azért nem árusítják, mert a spanyol törvények különleges védettséget biztosítanak a királyi család számára.

Az eset után Hugo Chávez azt mondta, hogy nem akart diplomáciai vitát Spanyolországgal, csak azt, hogy tiszteljék Venezuela vezetőjét. A spanyol küldöttség egyik tagja a találkozó után úgy nyilatkozott: reméli, hogy a két ország hamar vissztér a megszokott diplomáciai párbeszédhez.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását