2024. április 29. - Péter

Mexikói filmhét

A csütörtökön kezdődő mexikói filmhéten hat játékfilm és öt rövidfilm lesz látható a budapesti Művész mozi vásznán. A filmek mindegyike aktuális társadalmi problémákra reflektál a maga módján - közölte Molnár Krisztina, a szervező Budapest Film sajtórefer
2008. szeptember 15. hétfő 12:12 - Hírextra
A tájékoztatás szerint a szeptember 24-ig tartó seregszemlét Rodrigo Plá A zóna címmel forgatott torokszorító drámája nyitja meg, amely Mexikóváros egy gazdagok lakta, szögesdróttal és fallal elkerített negyedéről, az ott uralkodó farkastörvényekről szól. Az alkotást FIPRESCI-díjjal jutalmazták a Torontói Filmfesztiválon.

Szeptember 19-én, pénteken René Castillo Arany Pálma-díjra jelölt Támasz nélkül című négyperces animációját (1994) és Jaime Aparicio egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő utcai varázsló utolsó napjait bemutató drámáját, a Mágust (2004) tűzik műsorra.

Szeptember 20-án, szombaton ismét A zóna című filmet láthatják a mexikói filmek rajongói, míg másnap Carlos Salcés egy kis parasztfiúról szóló Az ég tükrében című rövidfilmjét (1998) és Ignacio Ortiz Cruz egy csapat szeretetlenségtől, bűntudattól, fájdalomtól és bosszúvágytól átitatott emberi lény összetalálkozását elmesélő Mezcal című alkotását (2007) vetítik.

A szeptember 22-i programban Lourdes Villagomez munkája, A fehér vonal szindrómája (2005) látható, amely egy halálos autóbalesetben elgázolt kislány képzeletbeli életrajza. Aznap bemutatják még María del Carmen Lara Az ország, ahol semmi sem történik című vígjátékát is (2000).

Szeptember 23-án, kedden Antonio Urrutia egy vibrálóan színes mexikói városban játszódó A szív bugyrai című vígjátékát (1996) és Mercedes Moncada Rodriguez filmjét, a Maria Elena passióját (2003) láthatják az érdeklődők. Az utóbbi Ezüst Ariel-díjas alkotás egy fiát vesztett, hegyi törzsét és a konvenciókat elhagyó asszony története.

Szeptember 24-én, szerdán Alejandra Moya 1994-ben készült Durrdefekt című sötét tónusú thrillerét (1994) és Kurt Hollander 2003-as filmjét, a Biliárdjátékosokat mutatják be, mely a szélhámosból biliárdszalon-tulajdonossá váló El Vago meséje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását