2024. április 28. - Valéria

Hazánkban ad koncertet a legenda

A legendás énekes, Sir Tom Jones hazánkban ad nagyszabású koncertet november 11-én, 20 órai kezdettel, a Papp László Budapest Sportarénában. Ismerkedjünk meg a világ egyik leghíresebb énekesével, kicsit részletesebben.
2009. október 31. szombat 14:02 - Győry S. József
Thomas Jones Woodward 1940. június 7-én született az Egyesült Királyságbeli Wales tartományában egy szénbányász, Thomas Woodward és felesége, Freda Jones gyermekeként.

1953-ban tuberkulózis, azaz a világtörténelem során az egyik legtöbb halálesetet okozó betegség támadta meg, így kénytelen volt két esztendőt ágyban tölteni. Kedvenc elfogaltsága már ebben az időben is a zenehallgatás volt, leginkább a BBC slágerlistái, zenei összeállításai iránt rajongott. Ő is és mi is szerencsések vagyunk, hogy felépült a súlyos betegségből, ám mondhatni, valamit valamiért.

Tizenhat éves korában otthagyta az iskolát, hiszen lemaradt a tananyagban a hosszú hiányzása alatt. Még ebben az esztendőben feleségül vette gyerekkori szerelmét, Linda Trenchardot, és a következő évben megszületett közös gyermekük, Mark. Hogy eltartsa családját, dolgoznia kellett, többek között egy autószervizben robotolt éjt nappallá téve. És közben természetesen énekelt, nem is rosszul. Ebben az időben Jones sok mindent kipróbált, de egy ilyen tehetséges énekesnek mint amilyen ő, a világot jelentő deszkákon volt a helye.

1963-ban megalapította az első bandáját Tommy Scott & The Senators néven, innentől karriere hihetetlen ütemben emelkedett. 1964-ben aláírhatta első lemezszerződését, egy évvel később, 1965-ben pedig elnyerte a Grammy-díjat a legjobb művész kategóriában, ezúttal már szólóban. Ebben az évben felénekelte a negyedik James Bond filmnek, a „Tűzgolyónak” a témáját, melynek főszereplője Sean Connery volt. A 60-as évek Tom Jonesnál a slágergyártás évei voltak, képletesen szólva futószalagon szállította a nagyszerűbbnél nagyszerűbb slágereket, úgy mint a What’s New Pussycat, Green Green Grass Of Home, Help Yourself, vagy a Delilah. Ezek a számok mára már örökzöldek.

1969-ben már saját, rendkívül közkedvelt TV műsora volt az ABC-n Amerikában és az ITV-n Angliában "This is Tom Jones" címen. A művész sok időt töltött Las Vegasban, csak úgy, mint egyik legjobb barátja, Elvis Presley, így logikus volt, hogy 1974-ben a családjával az öreg kontinensről az Egyesült Államokba költözzön át, véglegesen.

A 80-as években Tom Jones válaszút elé került. Habár népszerűsége az Államokban töretlen volt, be kellett látnia, hogy hiába van bérelt helye Las Vegas műsoraiban, de a világ többi részén hamar nosztalgiaelőadó szerepében találja magát, ha nem vált és nem talál ki valamit, amivel negyven felett az MTV közönségét is megnyeri. Így a mindig megújulni képes énekes elkészítette Princeszel, és az Art Of Noise együttessel a Kiss című közös számukat, melynek hatalmas sikere lett.

A 90-es évek is termékenyek voltak számára, ebben az évtizedben olyan slágerek kerültek ki a keze alól, mint a Sexbomb, vagy az If I Only Knew. Pályafutása alatt számtalan sztárral szerepelt együtt mind a mozivásznon, mind a színpadon, többek között Elvis Presleyvel, Robbie Williamsel, Luciano Pavarottival. 1996-ban, a „Támad a Mars” című, Tim Burton által rendezett mozifilmben olyan ismert filmsztárokkal volt alkalma együtt dolgozni, mint Jack Nicholson, Pierce Brosnan, Natalie Portman, Michael J. Fox, Glenn Close, és Danny DeVito.

A lassan hetven éves világsztár már másodjára jár hazánkban, 2001. szeptember 23-án hatalmas sikerű, teltházas koncertet adott a Kisstadionban. Aki élőben is kíváncsi az élő legendára, annak november 11-én a Papp László Budapest Sportarénában a helye.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását