2024. április 28. - Valéria
Mandátumukról való lemondásra szólítja fel a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöksége azt a két kerületi szocialista képviselőt, akiket különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádoltak meg.
2011. március 9. szerda 06:43 - HírExtra
Az MSZP terézvárosi szervezetének vezetőit arra is felszólították, hogy "az MSZP VI. kerületi választási listájáról olyan képviselőket delegáljanak a testületbe, akik nem kompromittálódtak" - olvasható a Fidesz sajtóosztálya által, az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Fővárosi Főügyészség kedden vádat emelt Verók István volt terézvárosi polgármesterrel és 13 társával szemben az Andrássy út 47. szám alatt lévő ingatlan eladásának ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

Súlyos vádak

A vád szerint 127 millió forintos kár érte a kerületet. A vádlottak között van Hatvani Csaba és Tóth György, a jelenlegi testület két szocialista képviselője is - áll a közleményben. A Fővárosi Főügyészség keddi közleményében tudatta: az ügyben az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja le. A vádlottak szabadlábon védekeznek.

A vádirat lényege szerint a vádlottak - mint a terézvárosi önkormányzat képviselő-testületének tagjai, illetve az önkormányzat jegyzője - 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségüket és a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait megszegve úgy értékesítették az E. Kft.-nek a VI. kerületi, Andrássy út 47. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant, hogy azzal az önkormányzatnak legalább 127 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

Januárban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt Verók István és több MSZP-s és SZDSZ-es képviselő ügyében. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az említett bűntett elkövetésének gyanúja miatt további eljárást folytat ismeretlen tettes ellen több más Andrássy úti ingatlannal, egy Liszt Ferenc téri házzal, egy Bajcsy-Zsilinszky úti és több Izabella utcai ingatlannal összefüggésben. Tart a nyomozás a terézvárosi önkormányzat tulajdonában álló hatvanöt tetőtéri ingatlan elidegenítése és a Hunyadi téri beruházások ügyében is.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását