2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magas fokú szervezettség és multifunkciós járművek segíthetik az építéseket

Az építőipari munkák nagyfokú szervezettséget, számtalan részfeladat koordinálását igénylik a határidőre történő és a terveknek megfelelő eredmény érdekében, ennek hiányában bábeli zűrzavar alakulhat ki az építés helyszínén, hátráltatva a befejezést.
2023. november 23. csütörtök 16:46 - HírExtra

Bábelről szinte mindenkinek a nyelvek összevisszasága jut eszébe, azonban van egy másik vetülete is, mégpedig annak a bizonyos toronynak a feltárása, amelyre 1899-ben egy német régész, Koldewey kerített sort.

A munka megkezdése után szembesült csak azzal, hogy a torony valójában egy városerődítményt takar, így jóval nagyobb lett a feladat, mint amire eredetileg számított. A megoldás azonban nem maradt el, köszönhetően az összehangolt munkának.

Amennyiben kicsiben ugyanerre van szükséged, ajánljuk figyelmedbe a győri székhelyű Prédio-Bau építőipari céget, számos szakági területen tudnak segíteni, és az építési munkákhoz teherautóbérlés szolgáltatásuk révén is hozzá tudnak járulni.

A bábeli zűrzavar

Miután a régész és munkatársai megkezdték Bábel tornyának kiásását, egy 7 m vastagságú vályogtégla falat találtak, és a törmelékek eltávolítása után eléjük tárult a világ egyik legnagyobb városának erődítménye.

A rekonstrukció során falra épített, egymástól 50 méter távolságra lévő őrtornyokat is találtak, amelyből a becslések szerint a külső falra 250, a belső falra 360 épülhetett. Az így közrefogott komplexum középpontjában állt a híres Bábel tornya, amely a tervek szerint az égig ért volna. Hérodotosz elbeszélésből ismerjük, hogy négyszög alakú építmény kb. 400 méter oldalhosszú és 8 emelet magas lehetett.

Építése valószínűleg a kor egyik legnagyobb projektje volt, amely rengeteg építőanyag fuvarozását, illetve magasba emelését jelentette.

KCR-ekkel egyszerűbb lett volna

Hogy hogyan zajlott az építése, arról nem maradtak fenn adatok, azonban annyi bizonyos, hogy rendkívüli szervezettséget igényelt: a Biblia szerint 600 ezer ember dolgozott rajta, 85 millió téglát használtak fel az építéséhez. Amikor Bábel tornya épült, még nem segítették motorizált gépek és járművek a munkát, így mindent kézi erővel oldottak meg, illetve a nagy folyamok segítették a szállítást.

És bár a legendák Isten haragjának tartják, hogy a torony összedőlt, a valóságban asszír és perzsa uralkodók tették a földdel egyenlővé. Nagy Sándor megbűvölten állt a hatalmas romok előtt, majd 2 hónapon át, tízezer emberrel és a hadseregével takaríttatta a törmeléket.

Mind az építés, mind a törmelékek eltakarítása, illetve az ásatás könnyebben és gyorsabban ment volna, ha megannyi KCR daru, billencs és teherautó segített volna!

KCR-bérlés a legjobb megoldás

Ma már nem kell kézi erővel se tornyot, se más épületet építeni, hiszen olyan szuper járművek állnak rendelkezésre, mint a darus teherautók, amelyek raklapos és ömlesztett áruk szállítására és helyszíni daruzásra is alkalmasak.

Magánszemélyeknek vagy vállalkozásoknak, egyszeri alkalomra vagy rendszeres munkavégzésre a KCR-bérlés jelenthet költséghatékony és rugalmas opciót.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását