2024. május 8. - Mihály

A közösségi közlekedést kellene fejleszteni

Érdemi bérrendezéssel le lehetne küzdeni a "krónikus munkaerőhiányt" a közösségi közlekedésben - mondta az LMP országgyűlési képviselője szombaton, online sajtótájékoztatón.
2023. december 23. szombat 15:46 - HírExtra

Bakos Bernadett szerint a kormány nem becsüli meg kellően a tömegközlekedésben dolgozókat, akik "nagyon fontos közfeladatot látnak el, ráadásul a felelősségük is óriási".
    
Az ellenzéki képviselő az mondta, az elmúlt időszakban a szakszervezetek és a MÁV-Volán dolgozói kifejezték elégedetlenségüket, mivel az infláció miatt "elképesztő reálbércsökkenést szenvedtek el".
    
A tárgyalások csak lassan folynak, eközben december 10. és 11. között a Volán dolgozói sztrájkba kezdtek - emlékeztetett Bakos Bernadett. Véleménye szerint a MÁV és a Volán dolgozói egyre rosszabb körülmények között kénytelenek ellátni a munkájukat, pedig a közösségi közlekedés a legzöldebb közlekedési mód.
    
Az LMP álláspontja szerint eleget kell tenni a szakszervezetek követeléseinek, figyelembe venni az infláció "berobbanását", és a MÁV-Volán csoport munkavállalóinak legalább 15 százalékos, illetve minimum 70 ezer forintos bérfejlesztést kell biztosítani, valamint 50 ezer forintra kell emelni a lojalitási jutalom mértékét - fejtette ki az LMP-s képviselő.
    
Kijelentette: minél hamarabb el kell kezdeni a tárgyalásokat a Volán dolgozóival.
    
A munkakörülmények javítása kulcsfontosságú, mert a legfőbb problémát az okozza, hogy a közlekedő járművek, a kiszolgáló épületek és az eszközök is elöregedtek - mondta Bakos Bernadett, hozzáfűzve, hogy ezek fejlesztésével az utazás minősége is javulna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását