2024. május 8. - Mihály

Géllakk felvitele: így csináld tökéletesen körmösként!

A géllakk egy egyre népszerűbb lakktípus a műkörmös szalonok vendégei között. Részben, mert hosszabb ideig tart, mint a hagyományos körömlakk, részben, mert sokkal ellenállóbb is. Még csak most fogsz először dolgozni az anyaggal, és nem tudod, hogyan érdemes a legjobban felvinni? Cikkünkben végigvezetünk a lépéseken!
2024. január 19. péntek 07:17 - HírExtra

Színes géllakkok mindenkinek

A géllakk egy különleges, könnyű alapanyag a műkörmökhöz. Keresettsége nem véletlen: esztétikus, színes, és rengetegféleképpen variálható. Nem olyan nehéz érzés viselni, mint a porcelánt, és a felvitele sem bonyolult. A Roniki géllakkok ráadásul rendkívül környezettudatos módon, állatkísérlet- és vegyianyag-mentesen készültek, így viselői hosszan gyönyörködhetnek egészséges körmeikben.

Hogyan érdemes felvinni a géllakkot?

1. lépés: a géllakk felvitele előtt elengedhetetlen az alapos előkészítés. El kell távolítani a régi körömlakkot (amennyiben volt) és meg kell reszelni a köröm felső rétegét, hogy a lakk jobban tapadjon. Ezután következhetnek az előkészítő folyadékok. 

2. lépés: következhet a megfelelő alapréteg felhordása. Az alapréteg elősegíti a géllakk tapadását a körömre. Figyeljünk arra, hogy vékony réteget vigyünk fel, és hogy ne érjen hozzá a bőrhöz. Ezután helyezzük a körmöket az UV vagy LED lámpa alá, hogy a réteg megszáradjon.

3. lépés: miután az alapréteg megszáradt, mehet a géllakk felvitele. Hordjunk fel egy vékony réteget belőle a körmökre. Figyeljünk rá, hogy ne érjen hozzá a körömágy környékéhez és a bőrhöz. Ezután helyezzük újra a körmöket az UV vagy LED lámpa alá a száradáshoz.

4. lépés: végül elérkezünk a fedőréteg felhordásához. A fedőréteg védelmet nyújt a géllakknak, és fényes megjelenést biztosít a körmöknek. Egy vékony réteg felvitele után, ismét köttessünk UV/LED lámpával.

Bónusz tippek a géllakk felhordásához

Fontos, hogy vékony rétegben vigyük fel a géllakkot, hogy az egyenletesen és könnyen száradjon. Felvitele során ügyeljünk arra, hogy a lakk ne érjen hozzá a bőrhöz vagy a körömágyhoz, mert ez irritációt okozhat. Érdemes mindemellett javasolni vendégeinknek, hogy rendszeresen hidratálják a körömágyat és az ujjaikat is. Így megőrizhetik a körmeik egészségét, és körömkreációinkban is sokkal hosszabb távon gyönyörködhetnek.

Amellett, hogy eltávolításuk rendkívül egyszerű, a géllakk ellenállóbb, mint a hagyományos körömlakkok, így kevésbé valószínű, hogy lekopik vagy letörik. A géllakk időt takarít meg azáltal nekünk és a vendégeinknek is, hogy tartósabb, mint a hagyományos körömlakkok. Ideális választás lehet azoknak, akiknek nincs sok idejük a körömfestésre: a géllakkos körmökkel sokáig nem kell foglalkozni. Műkörmösként pedig az egyszerű felvitel révén felgyorsulhat munkánk: egy nap alatt ezért jóval több vendéget fogadhatunk, mint használata előtt bármikor.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását