2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rendkívüli népszerűség a Work or Not! portálnál - növekszik a munkavállalók tudatossága?

A Work or Not portál egy hely, ahol a munkavállalók véleményezhetik munkaadóikat. Értékelik őket és megosztják munkahelyi tapasztalataikat az adott cégről. A portál létrehozói szerint egyre többen teszik ezt. A Work or Not szolgáltatás létrejötte óta egyre több a munkaadókról szóló hozzászólás! Vajon a munkavállalók tudatosabban döntenek a munkahelyválasztás során?
2024. február 13. kedd 09:27 - HírExtra

A munkaadók már nem döntenek mindenről

Régebben a munkakeresés egyfajta versenyként jellemezhető, ahol a munkaadó diktálta a feltételeket. Az alapvető eszközök közé tartoztak a motivációs levelek, ahol a jelölteknek elsősorban arról kellett meggyőzően beszámolniuk, hogy miért ők a legjobbak az adott pozícióra. Azonban gyakran ez csak a potenciális munkaadó iránti nagyra értékelés virágzó szavakkal való leírására korlátozódott.

Manapság a motivációs levelek a követelmények között ritkán fordulnak elő. Egyre hangosabban hangoznak fel azok a vélemények is, hogy senki sem akar jelentkezni olyan álláshirdetésekre, amelyek nem tartalmaznak konkrét információkat. Különösen fontos itt a lehetséges jövedelem, a szerződés típusának, vagy az alkalmazott munkakörének konkrét meghatározásának megadása. Nyilvánvalóan látható a trend, amelyben nemcsak a munkaadónak vannak elvárásai a jelöltekkel szemben. Most ők is megszólalnak!

Work or Not: a vélemények számítanak

A jelöltek tovább mennek egy lépéssel. Nem csak konkrét feltételeket követelnek meg az álláshirdetésekben. Azt is szeretnék, ha részletesebben megismerhetnék azt a céget, ahova jelentkeznek. Az információk a hírlevelekben és a weboldalakon nem elegendőek számukra. Ott leggyakrabban csak száraz adatokat vagy az adott cég ügyfeleinek szóló közleményeket találnak. Ahhoz, hogy megismerjék a vállalatot, a jelölteknek be kell hatolniuk annak belsejébe.

A munkavállalók és a volt munkavállalók véleményei hatalmas erővel bírnak. Képesek elmesélni, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik az együttműködés egy adott céggel. A munkavállalók leírják a fizetések rendszerességét, a iroda hangulatát, az előrelépési lehetőségeket, vagy a menedzser hozzáállását a csapathoz. Ilyen részleteket és információkat csak azok ismerhetnek meg, akik nap mint nap a vállalatnál dolgoznak. Normál esetben, ha nincs ismerősünk, aki ott dolgozik, nem lenne esélyünk ilyen információk megszerzésére. A Work or Not azt mutatja, hogy másképp is lehet. 

A Work or Not népszerűsége növekszik!

Éppen ezért a platform létrehozói növekvő érdeklődést tapasztalnak ezen információcsere forma iránt a munkaadókra vonatkozóan. Ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit jobban beleérezzünk a vállalat hangulatába. Gyakran láthatunk egyértelmű figyelmeztetéseket is, hogy ne lépjünk együttműködésre egy adott szervezettel. Ez különösen hasznos azok számára, akik éppen csak kezdik karrierjüket a munkaerőpiacon.

Örvendetes, hogy a munkavállalók egyre tudatosabbak a vélemények erejével kapcsolatban. Ezek lehetővé teszik a hibák elkerülését vagy megerősítik a jó megérzéseket egy adott munkaadóval kapcsolatban. Mindkét esetben - a munkavállalók véleményei segítenek egy fontos életbeli döntés meghozatalában: Work or… not?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását