2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: A kormány ellentmondásos és kapkodó

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy biztosítsa a korrekt feltételeket a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a nyilatkozat tételre, vagyis ne csak 23 helyen, hanem az összes okmányirodában legyen erre lehetőség.
2010. december 18. szombat 21:00 - HírExtra
Kormos Kata, az MSZP szóvivője szombaton ellentmondásosnak és kapkodónak nevezte a kormány magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos eddigi intézkedéseit.

Felidézte: Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott úgy nyilatkozott, hogy a kormány stabil, megbízható, hosszú távon kiszámítható nyugdíjrendszert hozott létre a hétfői törvény és az átlépésről szóló kormányhatározat elfogadásával, de szerinte ez nem így van.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány először a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak 14 hónapos átmeneti felfüggesztéséről beszélt, majd "vérszemet kapott", és ultimátumot adott hárommillió embernek, végül megsemmisítette a szabad választás lehetőségét, ellehetetlenítette a második pillért.

Hozzátette: mostanra az is kiderült, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarításait folyó kiadásokra fordítják.

Kormos Kata az ellentmondásokra példaként említette: a kormánypárti politikusok korábban arról beszéltek, hogy a magánnyugdíjpénztárak eltőzsdézték a befizetéseket, most azonban már megteremtették a hozamok adómentes felvételének lehetőségét.

Felhívta a figyelmet arra: az egyéni számla nem ugyanaz az állami és a magán-nyugdíjpénztári rendszerben. Az előbbiben csak az látható, hogy valaki mennyit fizetett be, de az nem, hogy mennyi nyugdíjra jogosult.

Utóbbinál valódi egyéni számla van, a magán-nyugdíjpénztári tag rendelkezhet a megtakarítás összege felett, amit akár egy összegben fel is vehet - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását