2024. május 2. - Zsigmond

Ne legyen színe a korrupciónak!

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője nyílt levélben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány elszámoltatása ne csak a Fidesz ellenfeleire, hanem az elmúlt nyolc év valamennyi korrupciós ügyére terjedjen ki.
2011. március 3. csütörtök 16:35 - HírExtra
Az LMP képviselőcsoportjának vezetője levelében emlékeztet: Szilágyi Péter és Szilágyi László frakciótársai február 28-án írt nyílt levelükben már felhívták az elszámoltatási kormánybiztos figyelmét arra, hogy Esztergom lakói vizsgálatot várnak a Fidesz vezette városban, 2002-2010. között történt "számos gazdasági visszaéléssel, megkérdőjelezhető szakmai döntéssel, gyanús pénzügyi kiutalással kapcsolatban".

Cinizmus?


Schiffer András szerint Budai Gyula ezt a kérést "cinikus módon" elhárította, majd azt nyilatkozta, hogy jogszabályi lehetősége sincs az esztergomi botrányos ügyek kivizsgálására.

Nincs színe a korrupciónak


Az LMP ezért azt kezdeményezi, Orbán Viktor kormányhatározatban tegye lehetővé az elszámoltatási biztos számára, hogy bejelentés esetén átvilágíthassa az önkormányzatok, illetve intézményeik és többségi tulajdonukban álló vállalkozások működését és gazdálkodását. Az ellenzéki politikus aláhúzza, a kormánytöbbségnek számolnia kell azzal, hogy az országnak "mindenféle színezetű és minden szintű politikusi korrupcióból elege van".
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását