2024. május 14. - Bonifác

Ecsettel a rák ellen Budapesten

Vándorkiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők az "Ecsettel a rák ellen" 24 órás Lilly festőmaraton legjobb festményeit. A világ 43 országában immár másodszor meghirdetett, nemzetközi képzőművészeti pályázat magyar képeiből összeállított tárlat a
2007. január 31. szerda 16:15 - Hírextra
A 2006 júniusában, Budapesten megrendezett 24 órás Lilly festőmaraton célja az volt, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a daganatos megbetegedésekre. Betegek, hozzátartozók, barátok, orvosok, ápolók, művészek és diákok, összesen 150-en vettek részt a 24 órás festőmaratonon. Az ötlet a Magyar Rákellenes Liga és a méhnyakrák-szűrő programban is részt vállaló Lilly Hungária Kft. amerikai anyavállalatától származik.

A festőmaratonon készült legjobb alkotások az Oncology on Canvas - Ecsettel a rák ellen elnevezésű nemzetközi képzőművészeti pályázaton is részt vettek. A pályázó 43 ország közül Magyarország küldte be a második legtöbb (250 db) képet. A résztvevők magas száma is jelzi, hogy világszerte egyre nagyobb szerep jut a gyógyszeres kezelés mellett az olyan módszereknek, mint a művészetterápia.

A legjobb hazai alkotásokat először Debrecenben állították ki. Budapest után, Győrben, Pécsett, Szegeden és Miskolcon tekinthetik meg az érdeklődők a festőmaraton képeit.
A látogatók összesen 25 képet nézhetnek meg a tárlaton, a többi festmény ugyanis jelenleg is a világ különböző pontjain szerepel hasonló vándorkiállításon.

Az Ecsettel a rák ellen kiállítással kapcsolatos további információk a www.ecsettelarakellen.com weboldalon olvashatók.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását