2018. július 16. - Valter

A Teslánál járt Varga Mihály

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik az országban mintegy 100 ezer embernek adva munkát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután magyar ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Erős marad Európa

A gazdaság növekedése 2018-ban és 2019-ben várhatóan erős marad az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt, a mutatók ebben az évben 2,1 százalékkal, jövőre 2 százalékkal javulnak - közölte az Európai Bizottság a csütörtökön közzétett ...

Nem vészesek a károk

A viharos 2017 után 2018 első felében egyelőre viszonylag kevés kárt okoztak a világban a természeti csapások - állapította meg szerdai jelentésében a Munich Re német biztosítótársaság.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Nehezedik új vállalkozásba fogni

Az újonnan létrejövő vállalkozások várható élettartama romlik, illetve a milliárdosok klubját is egyre kisebb eséllyel érik el.

Kiadó lakások: 100 ezer forint alatt is van élet

Nem emelkedtek számottevően a bérleti díjak az elmúlt egy évben a hosszú távra kiadó ingatlanok piacán. Ennek több oka is van, mindenesetre a szakértők szerint a leendő bérlőknek már kevésbé kell elkapkodniuk a döntést, mint egy-két évvel korábban.

Az MNB így javítana a versenyképességen

A Magyar Nemzeti Bank újabb javaslatokat dolgozott ki az ország versenyképességének javítására, a 180 pontos csomagot átadta a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak kedden - közölte a jegybank az MTI-vel.

Megy a német szekér

A piaci várakozásoknál nagyobb mértékben nőtt májusban a német külkereskedelmi aktívum, miután az export a becsültnél lényegesen jobban bővült.

Jobb előbb mint később

Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy érdemes kivárni az ingatlanvásárlással, még akkor is, ha újépítésű ingatlanról van szó. Ugyanakkor, ha vetünk egy pillantást az elmúlt egy-két évben jellemző trendekre, és mindehhez hozzávesszük a kedvezményes áfa körüli bizonytalanságot, akkor már egy kicsit másként fest a helyzet. Nem mindegy azonban, hogy mibe fektetjük a pénzünket, különösen a Balatonon.

Növekszik a német gazdaság

Májusban a vártnál nagyobb mértékben nőttek a német gyáripar megrendelései.

Ez húzta Európát

A szolgáltatóipar várakozáson felüli teljesítményének köszönhetően júniusban gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedési üteme.

Így állnak a gabonáink

Szokatlan az idei időjárás, emiatt sok helyen összeért az árpa és a repce aratása. Eközben búzából is beérkeztek a laboratóriumba az első tételek, bár ez utóbbit még nem kezdték tömegesen betakarítani. A fontosabb gabonák és olajos magvak helyzetéről a Concordia Közraktár Zrt. adott közre gyorsjelentést.

Zajlik a kereskedelmi háború

Londoni pénzügyi elemzők szerint most már fennáll a globális kereskedelmi konfliktus olyan súlyos mértékű eszkalációjának kockázata, amely az egész világgazdaság növekedési ütemének komoly, kétévi távlatban akár 0,4 százalékpontos lassulását is okozhatja.

Még nem lép ki az USA

Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter szerint még korai az Egyesült Államok Kereskedelmi Világszervezetből (WTO) történő kilépéséről beszélni.

Nem teljesít jól a gazdaságunk

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 53,0 pont volt, alacsonyabb a májusi 55,4 pontnál, az ütem továbbra is a gazdaság bővülését jelzi, de az előző havinál enyhébb ütemben - közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn az MTI-vel.

Így állnak a pénzeink

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye az első negyedévben 13 milliárd forintot, a negyedéves GDP 0,1 százalékát tette ki, szemben az egy évvel korábbi 267 milliárd forintos, a negyedéves GDP 2,8 százalékának megfelelő nettó többlettel - jelentette hétfőn a pénzügyi számlák adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását