2017. május 30. - Janka, Zsanett

Száguld a WizzAir

Az előző évihez képest 27,5 százalékkal emelkedett a Wizz Air diszkont légitársaság adózott eredménye és 246 millió eurót tett ki a március 31-ével végződött pénzügyi évben - jelentette be Váradi József vezérigazgató csütörtökön.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

A vidéki ingatlanpiac

Az eladó mellett a kiadó lakások átlagárai is kiugró mértékben bővültek egyes vidéki nagyvárosokban.

Amit az új Suzuki Swift-ről tudni érdemes

Az idei év egyik sokakat érdeklő újítása az új Suzuki Swift bemutatása volt. Az új modellt Magyarországon az április végén tartott járműipari kiállításon próbálhatta ki a nagyérdemű, az első véleményezők több előnyt és hátrányt is ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Egyedüláló banki megoldás (nem csak) menekülteknek

A világban egyedülálló vállakozást szervez egy magyar fiatalember. Némethi Balázs az elmúlt időszak menekültválsága kapcsán jutott arra a felismerésre: az Európába érkező menekülteknek, de általában a külföldieknek (legyenek azok akár angliába kényszerült magyarok), igen nehézkes a bankszámla-nyitás. Ennek megoldására hozta létre a Taqanut.

Új lakáshitel rendszer várható ősszel

Jó hír az ügyfeleknek: a jegybank arra törekszik, hogy még kedvezőbbek legyenek a lakáshitelek kamatai. A változásokról egyelőre nem tudni mindent, ugyanis ősszel tervez konkrét lépéseket az állam.

Félmilliárdos kár a Bükkben

Végéhez közeledik a miskolci központú Északerdő Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőket ért veszteségek felmérése, az áprilisi havazás és vihar mintegy félmilliárd forint kárt okozott a Bükkben és a Zempléni-hegységben közölte Zay Adorján a cég vezérigazgatója az MTI-vel hétfőn.

A kormány ezt nem jól teszi

A hazai energiahatékonysági szektor képviselőjeként a Magyar Energiahatékonysági Intézet csalódását fejezi ki azon magyar állásponttal kapcsolatban, mely nem támogatja a közös kötelező európai uniós energiahatékonysági cél 30 százalékra való emelését.

Nőnek az árak Németországban

A várakozások felett, több mint öt éve a legnagyobb mértékben nőttek a termelői árak áprilisban Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett kimutatása szerint.

Erősödik a forint

A forint árfolyama euróban alig változott keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben, a dollárral és a svájci frankkal szemben viszont erősödött.

Nőttek az Ázsiai tőzsdék

Emelkedéssel zárt Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó indexeinek többsége hétfőn, dacára a protekcionizmus miatti aggodalmaknak és az újabb észak-koreai rakétakísérletnek.

Kiugrott az iparunk

Az előzetes adatoknál is jobban nőtt az ipari termelés márciusban és az első negyedévben.

Az OTP tényleg jól teljesít

Erős negyedévet zárt az OTP, elsősorban az alacsony kamatok miatt a bank bevételei mérséklődtek ugyan, de a kockázati költségek nagymértékben csökkentek, ez segítette a jelentős nyereség kialakulását - mondta Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a pénzintézet pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Ilyen növekedésre számol nálunk az EU

Idén 3,6 százalékos, jövőre pedig 3,5 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság, amely csütörtökön tette közzé Brüsszelben az esedékes tavaszi gazdasági előrejelzését mind az unió egészére, mind az egyes tagállamokra nézve.

Bebukta egy gyanús cég

Mintegy 80 millió forint bírságot szabott ki a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Pro Trade FX Inc. befektetési szolgáltatóra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedély nélküli befektetési szolgáltatási és bejelentés hiányában végzett közvetítői tevékenység miatt - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.

Meghekkelt robotok a gyárakban

Egy friss jelentés szerint, hogy a gyárakban használt ipari robotok sok ponton sebezhetők, és bármikor átvehetik felettük az uralmat a kiberbűnözők. Magyarországon 1000 és 10 000 közöttre tehető az olyan ipari robotok száma, amelyek valamilyen módon veszélynek vannak kitéve.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását