2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Még hat halálos áldozatot szedett az amerikai fagy

Újabb hat halálos áldozata volt a rendkívül hideg télnek szerdára virradóan az Egyesült Államok középnyugati és északkeleti részén.
2007. február 7. szerda 08:55 - Hírextra
Számos helyen megbénult a közlekedés, és szünetel az iskolai tanítás. Több mint 140 légi járatot kellett törölni a chicagói nemzetközi repülőtéren helyi idő szerint kedden, Minnesota állam hatóságainak pedig egy egymásra futásos közúti balesetben 24 gépkocsit és négy utánfutós teherautót kellett kihúzniuk egy árokból.

Az északi-sarki hideg levegő hatására az egész amerikai északi síkságon mínusz 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet uralkodik, a kanadai határ mentén azonban a mínusz 41 fokig is lesüllyed a hőmérő higanyszála.

New York állam egyes részeit és az Ontario-tó keleti végét 1-1,2 méter vastag hó borítja, miközben ezen a télen gyakorlatilag eddig még nem is volt ott téli időjárás, és ez utóbbi igaz Kanadára is.

Kedden már második napja kellett zárva tartani több tucatnyi iskolát New York, Wisconsin és Michigan államban. New York állam északi részén a Hudson-folyón a kemény fagy miatt le kellett állítani a kompforgalmat, és a személyszállító vonatok sem közlekednek az állam egyes vonalain.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását