2024. május 19. - Ivó, Milán

Most akkor ki ismeri jobban a Perzsa-öblöt?

Nem esett bántódásuk a Perzsa-öbölben iráni erők által elfogott brit katonáknak, az iráni Forradalmi Gárda fegyveresei azért tartóztatták fel őket, mert iráni felségvizeken tartózkodtak - közölte egy amerikai katonai szóvivő.
2007. március 24. szombat 06:55 - Hírextra
Kevin Aandahl, az amerikai haditengerészet szóvivője pénteken elmondta: "nagyon rövid üzenetváltás történt a Forradalmi Gárda haditengerészete és a brit királyi haditengerészet között": az irániak arról tájékoztatták a briteket, hogy "senkinek sem esett bántódása, és a tengerészeket biztonságos helyre vitték".Az irániak szerint a brit tengerészeket azért fogták el, mert iráni felségvizeken tartózkodtak.

"A brit haditengerészet erre azt válaszolta, hogy a brit katonák mélyen az iraki felségvizeken belül voltak. Ezzel vége is szakadt a párbeszédnek" - mondta a szóvivő. A pénteki incidens akkor történt, amikor a brit királyi haditengerészet Cornwall nevű fregattjáról két naszád indult egy hajó ellenőrzésére, mert a brit egységnek az a gyanúja támadt, hogy a hajón autókat csempésznek.

Az ellenőrzés közben érkezett a helyszínre több iráni járőrhajó, amelyek körülvették, és fegyverrel iráni területre kényszerítették a brit katonákat. Nem egészen három éven belül másodszor történt hasonló eset a térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását