2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elfogták a Parlament fenyegetőjét

Egy többször gazdát cserélt, anonim módon használható telefonos feltöltőkártya alapján 12 óra alatt azonosították, majd elfogták azt a 41 éves budapesti, büntetett előéletű férfit, aki csütörtökön 18.45 órakor az Országház felrobbantásával fenyegetőzött a
2007. szeptember 21. péntek 15:20 - Hírextra

Erről Gulyás Imre őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője számolt be pénteki sajtótájékoztatóján a BRFK székháza előtt, hozzátéve: robbanószert nem találtak, így a gyanúsított ellen csak közveszéllyel fenyegetés miatt indul eljárás, amit három évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionál a büntető törvénykönyv.

Az eset részletei kapcsán a rendőrtiszt elmondta, hogy a készenléti ügyosztály egy 2006 decemberében aktivizált feltöltőkártya alapján találta meg a telefonálót, úgy, hogy annak első tulajdonosa nem is vált számukra ismertté. A nyomozás során "többszörös anonim mozaikrendszert" kellett feltérképezni, amelynek egyharmadát tudták csak megismerni - jelezte.

Gulyás Imre közlése szerint a gyanúsított nem ismeri el tettét, így arra sem tudnak még választ adni, hogy politikai motiváció vagy egyszerű hecc volt-e a fenyegetőzés hátterében.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy nagyon sok bombafenyegetés érkezik közintézmények és iskolák címére, amelyek mögött javarészt diákcsínyek, vagy "szórakozó állampolgárok" húzódnak, de a rendőrség utána akar járni minden ilyen esetnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását