2024. május 11. - Ferenc

Megvan az elfogatóparancs Kabai ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton reggel kilenc óra előtt néhány perccel megkapta Kabai Károly elfogatóparancsának hiteles másolatát. Azonnal elrendelték az adócsalásért jogerősen három és fél év börtönre ítélt vállalkozó körö
2007. szeptember 22. szombat 10:21 - Hírextra

Kabait péntek este óta rendőrök őrzik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, de elfogatóparancs híján eddig nem vették őrizetbe.

Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese a Független Hírügynökségnek szombaton reggel elmondta, hogy az elfogatóparancsot - a szabályoknak megfelelően - postán küldték el csütörtökön, Kabai lakóhelyére, Nyírbátorba címezve. A parancs így valószínűleg még a postai kézbesítési rendszer útját járja, az eredeti példány feltehetően csak hétfőn érkezik meg a rendőrségre. A rendőrséggel való szombat reggeli egyeztetés után azonban hiteles másolatot küldtek a parancsról, a Nyírbátori Rendőrkapitányság - ez a Kabai Károly lakhelye szerint illetékes hivatal - felettes szervéhez, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőrkapitányságra. Ezt futárral küldték, reggel kilenc óra előtt.

Nyakó Zsuzsanna elmondta, hogy az elfogatóparancsok kiadásának szokásos módja a postai út, mert ilyen jellegű iratot elektronikus úton nem lehet küldeni, futárral való küldésre pedig nincs mindig lehetőség.

Fülöp Gergely, a megyei rendőrség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szombaton reggel nyolc óra ötvenegy perckor érkezett meg a Szabolcs-Szatmár-megyei Rendőr Főkapitányságra az elfogatóparancs hiteles másolata. Miután a végzést megkapták, azonnal elrendelték a körözést és azonnal értesítették az illetékes Nyírbátori Rendőrkapitányságot és egyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, mert Kabai Budapesten tartózkodik.

Kabai Károlyt pénteken este a HírTV találta meg az OPNI-ban, késő este óta rendőrök őrzik. Kabai ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság csütörtökön bocsátott ki országos elfogatóparancsot, mert az adócsalásért jogerősen elítélt férfi nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse három és fél éves büntetését. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken késő este az OPNI bejáratánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatón azt mondta, a férfit akkor veszik őrizetbe, ha a rendőrségnél lesz a hivatalos elfogatóparancs.

Kabai Károlyt a bíróság adócsalás miatt ítélte jogerősen három és fél év börtönre. A büntetést tavasszal kellett volna elkezdenie, de egészségi állapotára hivatkozva halasztást kért. Kabai Károly a haladék lejárta után sem jelentkezett és a büntetés-végrehajtási bíró sem találta meg, ezért adták ki csütörtökön az elfogatóparancsot.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását