2024. május 14. - Bonifác

Richard Gere bíráját visszaküldték az iskolapadba

Betelt a pohár: felkészületlenségéért visszaparancsolta az iskolapadba az újdelhi legfelsőbb bíróság azt a bírót, aki több hibás ítélete mellett nemrég Richar Gere színész ellen is letartóztatási parancsot adott ki.
2007. október 8. hétfő 13:14 - Hírextra

"Mivel Tiwarinak halvány fogalma sincs a büntetőjogról és eljárásról, helyénvaló lesz, ha részt vesz a delhi jogi akadémia egy tudásfrissítő tanfolyamán" - írta határozata indoklásában V. B. Gupta bíró, aki azt is elrendelte, hogy a bukott ítész három hónapos gyorstalpalón nyújtott teljesítményéről személyesen maga az akadémia vezetője tájékoztassa majd.

A továbbképzésre utasított R. K. Tivari az utóbbi időben két ítéletével is komoly vihart kavart jogi berkekben: ő volt az, aki áprilisban letartóztatási parancsot adott ki Richard Gere ellen, mert a színész egy AIDS-ellenes rendezvényen lelkesedésében nyilvánosan megcsókolta egy indiai kolléganőjét. A másik ügyben egy ingatlantulajdonos őrizetbe vételét rendelte el, holott a legfelsőbb tábla már kimondta, nem lehet az illetőt felelőssé tenni azért, mert bérlője nem fizetett az energiaszolgáltatónak.
A szamárpadba ültetett jogász esete felkavarta az indiai szakmai közvéleményt. Ram Dzsethamalani korábbi szövetségi igazságügyi miniszter a törvénykezés színvonalának emelésére irányuló célravezető lépésként üdvözölte a döntést. Mások azonban a bírói kar szabadságát sértő akcióként értékelték, és megalázónak tartották ezt a bánásmódot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását