2024. május 19. - Ivó, Milán

Film készül Károly hercegről

A Harmónia-terv (The Harmony Project) címmel film készül Károly walesi herceg ökológiai filozófiájáról, tevékenységéről. A brit trónörökös követi barátja, Al Gore volt amerikai alelnök példáját, aki Oscar-díjat kapott A kellemetlen igazság című filmjéért,
2007. október 11. csütörtök 10:02 - Hírextra

A herceg a környezet és az ember viszonyában vissza szeretné állítani a régi egyensúlyt az emberi beavatkozás csökkentésével. Követendő példának gloucestershire-i birtokát, a Highgrove-ot tekinti, ahol tábla hívja fel a belépő figyelmét: genetikailag módosított organizmusoktól mentes zónában van.
Egy hozzá közelálló személy meghatározása szerint Károly úgy látja magát, mint a harmónia és a belső kiteljesedés elvének alapító atyját és hálás a hollywoodi producereknek, akik a filmmel lehetőséget adnak neki nézetei kifejtésére. Azután, hogy Al Gore milyen sikert aratott szerte a világon, ezek a producerek biztosak abban, hogy a The Harmony Project is tetszeni fog a közönségnek.
A herceg lelkes a várható kritikák ellenére, ugyanis vannak Angliában szép számmal olyanok is, akik nem értenek egyet vele. A palotából származó hírek szerint attól is lehet tartani, hogy az emberek nem értik meg Károly üzenetét, és megerősödik bennük a meggyőződés: potenciális királyuk excentrikus személyiség. Pedig már mintha minden el lenne döntve, csak a hivatalos bejelentés hiányzik - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

A filmet várhatóan jövőre, november 14-én, Károly 60. születésnapján mutatják be. A rendező személye még bizonytalan, jelenleg Stuart Senderrel tárgyalnak. A filmben sok interjút terveznek környezetvédőkkel, többek között az indiai Vandana Sivával, az International Forum On Globalization egyik vezetőjével, és szerepel természetesen maga a herceg is, akit Al Gore az idén januárban Global Environmental Citizen címmel tüntetett ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását