2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Újabb híres Puskás

Furcsa helyzetekbe kerülhet, aki egykori vagy mai hírességek nevét viseli. A legkevesebb, amit elvárnak tőle, hogy ő is konyítson névrokona tudományához. Puskás Tivadar eleget is tett annak, amire neve kötelezi. Mégsem ő, hanem a fia került a híres Puskás
2007. november 14. szerda 10:22 - Hírextra

Puskás Tivadar (1844-1893), a telefonhírmondó feltalálójaként a magyar tudomány egyik kiemelkedő alakja. Neve ott szerepel a világ halhatatlan tudósainak listáján.

Mai névrokona ugyancsak nem közömbös a telefon iránt, hiszen tanult mestersége szerint híradásipari technikus, ezen belül is stlusosan a telefonszerelés a fő területe.

- Ráadásul a szakmát a Puskás Tivadar Híradásipari technikumban tanultam - teszi még hozzá, s így folytatja: - Nem volt könnyű dolgom ezzel a névvel. A tanárok többet vártak el tőlem, mint a többi diáktól, mondván: a név kötelez. Szó mi szó, híres névrokonom nem lenne büszke rám, mert nem sokra vittem a szakmában. Négy évig bütyköltem a telefonokat, aztán pályát változtattam.

A Budapesti Gyermekszínház tagja lett, elvégezte a színészképzőt. Ezt követően húsz évet töltött az Arany János Színháznál. A színház megszűnése után szabadúszóként folytatta különböző színházakban.

- A neve továbbra is befolyásolja pályafutását?

- Lépten-nyomon kísér, hiszen ha csak a vezetéknevem mondom, akkor sokan a focista Puskás Ferencre, az Aranycsapat kapitányára asszociálnak, ha pedig teljes néven mutatkozom be, rögtön a telefon lesz a téma.

- Meg tudna javítani egy rossz készüléket?

- A hagyományos telefont igen, de a mobilhoz már nem nagyon értek.

A Puskás-családban azonban nem Tivadar, hanem a fia, Péter a híresség, aki a Megasztár című tévéprodukcióban tűnt fel. A 22 éves fiatalember további sorsa, mindennapjai gyakori témát adnak a bulvármédiának, hiszen állandó szereplője a Jóban-rosszban tévés szappanoperának, s egymás után kapja a filmes feladatokat.

- Három évvel ezelőtt még csak könyvet árulhattam a Corvin moziban, az idén ősszel viszont az 56 csepp vér című film bemutatóján már vörös szőnyegen vonultam be a moziba, mint a film egyik főszereplője - mondja gyorsan ívelő sikerének bizonyságaként.

Az ifjú Puskás életében talán még nagyobb szerepe van a telefonnak, mint az édesapjának. Szinte percenként szólal meg a mobilja.

De térjünk vissza még, egy kérdés erejéig Puskás Tivadarhoz.

- Névrokona nagy feltaláló volt. Ön mit talált fel?

- Én azzal is beérem, ha önmagam feltalálom, amikor a helyzet úgy kívánja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását