2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem kóser az esélyegyenlőség Izraelben

Megduplázódott az izraeli arab-ellenes megnyilvánulások száma: a muszlimokat egyre gyakrabban érik rasszista támadások Izraelben - állítja egy hétfőn nyilvánosságra hozott felmérés, amelyet a brit közszolgálati média, a BBC ismertetett.
2007. december 10. hétfő 20:52 - Hírextra
A Szövetség az Izraeli Emberi Jogokért nevű szervezet felmérése szerint 26 százalékkal nőtt az izraeli arabok ellen elkövetett rasszista támadások száma. A fölmérésben a megkérdezettek fele azt mondta: az Izraelben élő arabokat nem illetik meg a zsidókéval azonos jogok.

A válaszadók fele azt szeretné, hogy az izraeli kormány "ösztönözze" az arabokat arra, hogy elhagyják Izrael területét. Egy másik, nemrég megjelent kutatás szerint, a zsidó fiatalok 75 százaléka véli úgy, hogy az arabok "butábbak és koszosabbak", mint ők.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) interneten is elérhető, nyilvános adatbázisa szerint Izraelben mintegy 6 és félmillió ember él. Minden ötödik izraeli lakos arab származású, közülük minden tizedik keresztény vallású.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását