2024. május 18. - Erik, Alexandra

Anglia után Amerikát hódítják

Néhány nappal azután, hogy Angliában listavezető lett a Radiohead legújabb albuma, az In Rainbows című korong a Billboard 200-as listájának is az élére került.
2008. január 11. péntek 11:45 - Hírextra

A brit alternatív banda új albuma fizikai formájában a közelmúltban jelent meg a lemezpiacon, s azonnal tarolt annak ellenére, hogy hónapok óta a rajongók letölthették az internetről. Ez a lehetőség azonban nem hozta túlságosan lázba a rajongókat.

Az amerikai lemezvásárlók Mary J. Blige, a rendkívül népszerű rhythm&blues énekesnő Growing Pain című albumának helyére "tolták fel" a Radiohead-korongot.

Az In Rainbows a múlt héten még csak a 156. helyen szerénykedett. Ez volt a hét legnagyobb ugrása a Billboard 200-as listáján.

Ebből a többlemezes albumból összesen 122 ezer darabot fogyott eddig Amerikában, csak az elmúlt héten több mint 21 ezer új vásárlást regisztráltak.

A második helyen a továbbra is igen kiegyensúlyozott vásárlási kedv nyomán a szemrevaló Alicia Keys As I am című albuma áll 112 ezer eladott példánnyal és 11 513 új vásárlással. A 3. helyre csúszó Mary J. Blige-korongból összesen 89 ezer fogyott, több mint 50 százalékkal vásároltak kevesebbet, mint az előző héten. A legjobb tíz között egyébként több más előadó lemeze után is 40-50 százalékkal csökkent az érdeklődés. A tíz legjobb album közé éppen befért még az Eagles őszi Long Road Out of To Eden című lemeze.

Ami a Radioheadet illeti, a brit együttesnek legutóbb a 2003-ban megjelent Hall To the Thief című albuma került a Billboard 200-as listája élvonalába, a 3. helyre.

A Billboard legutóbbi 100-as kislemezlistájának első 50 lemeze között nincs Radiohead-szám.
A Radiohead október óta a neten vásárolható lemezét az év legjobbjának választották a Bilboard kritikusai mellett a Mojo magazin szakírói is, a The New York Times az év lemezeként ünnepelte.
A Radiohead 2006-ben fellépett Budapesten a Sziget Fesztiválon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását