2024. május 17. - Paszkál

Meghalt Szegedi Molnár Géza

Hosszú betegség után, 68 éves korában szombaton meghalt Szegedi Molnár Géza előadóművész, aki 1985-ben Ausztriában, a schwechati repülőtéren egy izraeli fellépésre utazva arab terrortámadás kereszttüzébe került - tájékoztatta a család vasárnap este az MTI
2008. március 2. vasárnap 20:30 - Hírextra

Szegedi Molnár Géza parodista, előadóművész 1985 december 27-én a schwechati repülőtéren vétlen áldozatként gerinclövést kapott és deréktól lefelé megbénult.

A merénylet elkövetőit gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjával 1987-ben ítélte el egy bécsi bíróság. A terroristák a repülőtéren megtámadták az izraeli légitársaság kirendeltségét, gránátokat dobtak és tüzet nyitottak a várakozó utasokra. A merényletben négy férfi - köztük az egyik merénylő - meghalt, negyvenen - köztük Szegedi Molnár Géza - megsérültek.

Az 1939-ben született Szegedi Molnár Géza a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán végezte tanulmányait. Tagja volt a MÁV Operaegyüttesnek, a Budapesti Ifjúsági Művészegyüttesnek, 1964-től a szegedi Nemzeti Színháznak, 1968-69-ben a Mikroszkóp Színpadnak, 1975-77 között a Kamara Varietének, végül 1987-89-ben a Vidám Színpadnak. 1989-től szabadfoglalkozású. 1970-től vendégszerepelt külföldön. Paródia és sanzonkazettái is megjelentek, 1988-ban pedig könyvsiker lett a "Nekem már lőttek" című önéletrajzi írása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását