2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem lesz Putyin szobor

Nem lesz Putyin-szobor Moszkvában - döntötte el ma a moszkvai városi közgyűlés monumentális művészettel foglalkozó bizottsága. A távozó elnök szobrának felállítását egy Szemjon Perfiljev nevű moszkvai lakos javasolta Vlagyimir Putyin 55. születésnapja alk
2008. március 12. szerda 13:52 - Hírextra

Megjelölte azt is, hogy ennek a Tyeatralnaja téren - a Nagyszínház előtt -, a most ott álló Marx-szobor helyén kellene helyet adni. Sőt, leírta, hogyan kellene szerinte kinéznie az emlékműnek: Putyin hosszú, kigombolt esőkabátban állna, s kezében papírtekercset tartana, a putyini tervet..

Az illetékes bizottság hűvösen fogadta a javaslatot. Úgy vélekedett, hogy Vlagyimir Putyin - és általában a vezető személyiségek - történelmi érdemeinek megítélését az utókorra kellene hagyni, s azzal érvelt, hogy civilizált államokban az emlékmű kérdésével az illetők hatalomból való távozása után 50 évvel szoktak elkezdeni foglalkozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását