2024. május 20. - Bernát, Felícia

Legjobb rendezői díjat nyert a Farkas Párizsban

Tóth Tamás Farkas címe filmje nyerte el a legjobb rendezés díját az Európai Független Film Fesztiválján Párizsban - tájékoztatta a rendező az MTI-t. Az ezer nevezés közül kiválogatott 105 - köztük öt magyar - film 11 kategóriában versenyzett, és négy külö
2008. március 17. hétfő 19:05 - Hírextra

A Francia Nemzeti Könyvtár (BNF) épületében 28 ország 105 alkotásának részvételével idén harmadszorra rendezték meg március 14. és 16. között az európai független filmes alkotók seregszemléjét, amely a 2003-ban Oscar-díjat nyert Twin Towers (Ikertornyok) című dokumentumfilm operatőre, a Párizsban élő Scott Hillier ausztrál producer-rendező-operatőr kezdeményezésére jött létre.

Az ezer nevezés közül kiválogatott 105 - köztük öt magyar - film 11 kategóriában versenyzett, és négy külön szekcióban nem európai független filmeseknek is lehetősége volt a bemutatkozásra.
A játékfilmek versenyében indult 13 alkotás közül Tóth Tamás Farkas című filmje nyerte el a legjobb rendezés díját a vasárnap esti díjkiosztón. A 2007-es 38. Magyar Filmszemlén is bemutatott 71 perces alkotás Szibéria érintetlen tájain játszódik, s egy jobb napokat látott szibériai férfinak az álom és a valóság határán mozgó történetét meséli el. A film főszeplői: Alekszandr Basirov és Vlagyimir Merov.

A rendező az MTI-nek elmondta: a fesztivál két napja alatt nagyon jó visszhangokat kapott olasz, amerikai, szerb kollegáktól és a film forgalmazására komoly angol érdeklődés is mutatkozott. Emellett a szervezők meghívták, hogy a következő években aktívan vegyen részt a fesztivál munkájában.

A nagyközönség számára ingyenesen látogatható szponzorok nélküli Európai Független Film Fesztivál célja, hogy a finanszírozásuk, stílusuk vagy hangvételük miatt a nagy filmstúdióktól és forgalmazóktól független, de magas színvonalon alkotó rendezők minél több nézővel és egymással is találkozzanak és megvitassák a filmeket. A vetítések között a világ minden tájáról érkezett fiatal alkotók két napig alkotóműhelyekben dolgozhattak együtt, többek között a legújabb vágási technikák tanulmányozásán vagy a forgatókönyvírás problémáin.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását