2024. május 17. - Paszkál

Sírás után Mátyásföldön

A mátyásföldi Erzsébetligeti Színházban, az együttes számára új helyszínen lép föl az After Crying zenekar pénteken este - közölte az MTI-vel Herédi Andrea, a koncertet szervező Periferic Records munkatársa. A kiadónál jelent meg 2007-ben az After Crying
2008. március 25. kedd 08:40 - Hírextra
"Különlegesnek ígérkezik a koncert, régen játszottunk Budapesten ilyen szép, modern színházteremben" - vélik a zenekar és alkotóműhely tagjai. Azt is hozzáteszik, hogy az egyik alapító, Egervári Gábor számára -, aki, úgy tűnik, felépült súlyos betegségéből - nagyon fontos cél volt ez a dátum a gyógyulásban. "Szeretnénk vele együtt ismét a színpadon lenni."

Komoly felelősséggel jár az After Crying számára ez a hosszabb kényszerű szünet utáni első fellépés azért is, mert, ha sikerük lesz, az Erzsébetligeti Színház további koncertek megrendezését is tervbe veszi, más együttesekkel. Sok új kompozícióval készül az After Crying a pénteki koncertre, de elhangzik néhány darab a régi lemezekről is. Az idén 22. évében lévő After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy. Klasszikusan képzett alkotóinak művészi célkitűzése, hogy olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyek a mai zenei köznyelv elemeit használják.

Egyfajta "korszerű komolyzene" ez, amely egyszerre kíván saját kora közönségének és az örökkévalóságnak szólni. A hangszerpark koncertváltozatban a klasszikus hangszerektől (cselló, trombita, zongora) a rockzene standard hangszerein keresztül a modern elektronikai eszközök használatáig terjed.

Stúdiólemezeiken az akusztikus kamarafelállástól, szólódaraboktól a XXI. századi szimfonikus hangszerelésen keresztül az elektronikus megszólalásokig klasszikus és modern kompozíciós és hangszerelési eljárásokat alkalmaznak. Mindezeket szerves egységbe foglalja a zenekar. Az együttes munkássága elismeréséül 2004-ben eMeRTon-díjat kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását