2024. május 11. - Ferenc

Az Il Ferro-ügy károsultjai

Jelentkezzenek a Il Ferro-ügy károsultjai az igényérvényesítésre létrehozott pertársaságnál, hogy visszakaphassák pénzüket - mondta Hunyadfalvi Balázs, a pertársaság jogi képviselője pénteken, sajtótájékoztatón.
2008. május 23. péntek 19:10 - Hírextra

A jogi képviselő szerint visszaszerezhetik a regisztrációs díj néven befizetett összeget azok, akik még időben, azaz egy-két hónapon belül jelentkeznek az e célra létrehozott pertársaságnál a ferrokarosult@citromail.hu e-mailcímen - esetleg a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságánál. A pertársaság jelenleg körülbelül százötven tagból áll, de a károsultak száma elérheti a nyolcezret is - mondta az ügyvéd.

A különösen jelentős értékre - 700 millió forintra - elkövetett csalás, sikkasztás és pénzmosás miatt nyomozó vám- és pénzügyőrség egy-két hónapon belül benyújtja a vádiratot a Fővárosi Bírósághoz, így később, a károsultaknak kedvező bírósági döntés esetén lehetőség nyílik arra, hogy visszakapják pénzüket - mondta az ügyvéd. Erre az a nemrég lefoglalt vagyontömeg (több ingatlan és nagy értékű autó) nyújthat fedezetet, amelynek értéke több mint 150 millió forint.

A büntetőeljárásban a regisztrációs díj (180 ezer-333 ezer forint) polgári jogi igényként érvényesíthető. Az elmaradt haszon, vagyis a szerződésben szereplő, az autón elhelyezett reklám után járó juttatás (havi 40-50 ezer forint) pedig egy későbbi polgári peres eljárásban érvényesíthető - ismertette a részleteket Bense László Erik, a pertársaság másik jogi képviselője.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága az Il Ferro Kft. tevékenységével kapcsolatban 2007 július közepén indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, számviteli rend megsértése miatt. Később - a beszerzett bizonyítékok alapján - a nyomozást kiterjesztették további bűncselekményekre, így sikkasztásra, csalásra is.
A rendelkezésre álló adatok szerint a kft. vezetői az ügyfeleik által befizetett összegek jelentős részét különböző módszerekkel kivonták a gazdasági társaság vagyonából, készpénzben felvették, majd sajátjukként rendelkeztek vele.

A ügy előzménye, hogy az autóreklámokkal foglalkozó cég autósokkal kötött szerződéseiben azt vállalta, hogy havi 40-50 ezer forint reklámozási juttatást fizet a gépkocsikon elhelyezett matricákért. Az autósoknak előzőleg ehhez több százezer forintos úgynevezett regisztrációs díjat kellett fizetniük.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását