2024. május 16. - Mózes, Botond

Hajmeresztő darab!

Különleges interaktív produkcióval, Paul Poltner Hajmeresztő című bűnügyi vígjátékával várja a közönséget új bemutatóként július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpad - közölte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese szerdán, a cs
2008. június 4. szerda 16:23 - Hírextra
A darabot a szabadtéri játékok és a kecskeméti Katona József Színház közös produkciójaként mutatják be, s ősztől a kőszínház műsorán is láthatja majd a közönség - mondta a szakember a produkcióról tartott sajtótájékoztatón.

Cseke Péter, a kecskeméti teátrum igazgatója, az előadás rendezője elmondta, hogy a Hajmeresztő című darab egyedülálló színháztörténeti siker, hiszen az Egyesült Államokban soha olyan hosszú szériában nem játszottak még prózai előadást, mint a fodrászatban játszódó bűnügyi művet. A darabot a magyar közönség is láthatta már, a fővárosban, a Radnóti Színházban nyolc éven keresztül volt műsoron, Kern András főszereplésével.

A rendező szerint az előadás sikerének titka az interaktív kapcsolat, amely beleszólást biztosít a cselekménybe a nézőknek. A történet során Rosetti felügyelő megpróbál végére járni Isabel Czerny zongoraművésznő rejtélyes meggyilkolásának, amelyre minden szereplőnek volt oka, s lehetősége. Mivel a közönség az egyedüli szemtanúja a bűnügynek, a nyomozó a nézőkhöz fordul, akik kérdéseikkel segíthetik a rejtély megoldását. Sok helyzet és jelenet előre rögzítve van, ám a nézői kérdések függvényében estéről-estére a színészeknek improvizálniuk kell. S végül az is a közönség döntésén múlik, ki a gyilkos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását