2024. május 19. - Ivó, Milán

Exkluzív esküvő

arokk esküvőt tartottak vasárnap Győrött a városlakók és az odalátogató vendégek ezreinek részvételével. Egy igazi jegyespár kötött házasságot pompás barokk szertartás keretében a Széchenyi téren. A ceremóniát a jelenlévők nagy ovációval fogadták.
2008. augusztus 11. hétfő 06:22 - Hírextra
Az ifjú menyasszony, a vőlegény és a násznép barokk öltözetben, bábolnai hintókon érkezett. Az előttük haladó menetet a barokk öltözet stílusjegyeit humorossá felnagyító "bolond" zenészek vezették, mögöttük pörlekedett a "bolond" menyasszony és vőlegény, majd az elegáns udvarhölgyek következtek. A látványos felvonulás kiemelkedő alakjaként vonult a termékenységet jelképező óriáshölgy, a védelmező aranyangyal és a hosszú házassághoz nélkülözhetetlen erényeket, a bölcsességet, a mértékletességet, az igazságosságot és az erőt jelképező figurák.

A ceremónia során a fiatalok kézcsókkal búcsúztak szüleiktől, majd aláírták a korabeli házassági szerződést, a "móring-levelet". A menyasszonyt kardos vőfély figyelmeztette jó híre megóvására, aztán felröppentek a téren a galambok, a szerelem madarai, végül a házaspár az ünnep örömére "aranypénzt" szórt a gyerekeknek. A hangulatot barokk zene és korabeli táncok sora emelte.

Az esküvő előtt több más program idézte fel a 17. és 18. század kultúrtörténetét és művészetét Közép-Európa egyik legszebb barokk terén, a Széchenyi téren és a műemléki belváros helyszínein - mondta Keglovich Ferencné, a rendező Zichy-palota igazgatója az MTI-nek.

Az Experidance Táncegyüttes bemutatta a Tündérvilág című produkcióját. A koreográfiát a régió egyik legszebb kastélya, a fertődi Esterházy-kastély számára készítette Román Sándor rendező. Emellett volt barokk ügyességi torna, amelynek résztvevői a menyasszony által felajánlott aranygyűrűért is versengtek.

A helyszínek barokk pompában fogadták a vendégeket. A sétálóutcák kirakatait barokk motívumokkal, korabeli zászlókkal díszítették az üzletek tulajdonosai. Több belvárosi étterem barokk menükkel, korhű ruhába öltözött pincérekkel kínálta az ínyenceket.

Az eseménnyel a szervezők a város barokk építészeti, művészeti és szellemi értékeire kívánják ráirányítani a figyelmet - hangoztatta Keglovich Ferencné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását