2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Magyarországon lesz a következő Operalia

Jövőre Budapesten és Pécsett rendezik meg a nemzetközi hírű Operaliát, a Plácido Domingo alapította operaénekesi tehetségkutató versenyt - tájékoztatta Bokor Balázs Los Angeles-i magyar főkonzul az MTI-t.
2008. szeptember 5. péntek 19:20 - Hírextra
Domingo a Los Angeles-i magyar főkonzulátuson tett látogatásakor jelentette be hivatalosan, hogy a nevét viselő tehetségkutató versenyt jövőre két magyar helyszínen rendezik meg. A versenynek idén a kanadai Québec ad helyet.

A világhírű tenor legutóbb augusztusban Pécsett az EKF 2010 program "felvezető" eseményeként adott koncertet a Tettye alján. Mivel a siker és a légkör oly mértékben elbűvölte, a komoly aspiráns Moszkvát és Monacót lekörözve Domingo Pécs és Budapest mellett döntött - mondta el az MTI-nek a magyar szervező, Magony Zsolt.

Hogy a középdöntőkre pontosan hol és mikor kerül sor 2009-ben, ezt szeptember végén fogják megbeszélni, Tasnádi Péter polgármesterrel ugyanis Kanadába utaznak az idei versenyre, és itt fejezik be a tárgyalásokat. Annyi már bizonyos, hogy amerikai tévétársaságok jelentkeztek a közvetítési jogokért.

Operalia nemzetközi operaénekes-versenyt 1993-ban alapította fiatal énekesek számára Plácido Domingo. Valamennyi hangfajban jelentkezhetnek olyan 18 és 30 év közötti művészjelöltek, akik kellően felkészültek nagy operaszínpadi bemutatkozásra.

A párizsi előválogató zsűrik munkájában rendszerint énekesek vesznek részt, az elő- és középdöntőben zongorakísérettel lépnek a bírálók elé a versenyzők. A finalisták és a győztesek zenekarral énekelnek, a díjkiosztó gálán az adott helyszín szimfonikus zenekarának élén a ma már sokat vezénylő Plácido Domingo áll.

Az Operalia olyan, ma már a sztárok közé tartozó művészek karrierjét indította el, mint José Cura, Elizabeth Futral, Joyce DiDonato, Joseph Calleja és Rolando Villazón. A három-három legjobb női és férfi énekes nyer díjat, ezeken kívül négy külön elismerésre - köztük például a Zarzuela-díjra - is számíthatnak a versenyzők. A legszínvonalasabb előadásmódért járó díjat egy énekes és egy énekesnő kaphatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását