2024. május 17. - Paszkál

Feltámad Faludy

Faludy György élete és művészete elevenedik meg két fiatal művész, egy színész és egy grafikus tolmácsolásában kedden a budapesti VAM Design Centerben. A Faludy Versszínház anyagát a 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas költő műveiből állították össze.
2008. szeptember 14. vasárnap 12:10 - Hírextra
A szervezők tájékoztatása szerint Nágel Kornél grafikusművész irodalom ihlette metszetei szolgálnak a Turek Miklós által előadott darab díszletéül.

A monodráma 80 perce alatt a néző végigjárja Faludy Györggyel egy emigráns magyar világpolgár életének főbb helyszíneit: Afrikát, az Egyesült Államokat, Párizst, Londont és természetesen Magyarországot, az ÁVH celláit és a recski munkatábor poklának "víg" napjait.

A két művész, két művészeti ág tolmácsolásában élvezhető irodalmi estet a legendás színésznő, Krencsey Marianne a szervezők közlése szerint e szavakkal méltatta: "sok jó előadást láttam 40 éven át, sok Faludy-esten vettem részt 1968 óta, legalább egyen minden esztendőben, de ilyen mélyen megrázó, a költőfejedelem szavaihoz hű, művészi előadást még nem volt alkalmam élvezni."

A Faludy György (1910-2006) izgalmakban gazdag életét felelevenítő est, amely az irodalom, a színművészet és képzőművészet egyedi és újszerű találkozásának élményét, nyújtja hamarosan észak-amerikai körútra indul - tudatták a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását