2024. május 16. - Mózes, Botond

Tanuljuk a meditációt

Két keleti vallás magyarországi vezetője cserél eszmét a meditációról csütörtökön 17 órától az ELTE - Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum körút 6-8.) konferenciatermében.
2008. szeptember 17. szerda 16:36 - Hírextra
A bárki által ingyenesen látogatható eseményen Mireisz László, a Tan Kapuja Buddhista Egyház vezetője és Sivaráma Szvámi, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének vezető lelkésze beszél a két különböző vallási tradíció meditációs módszereiről. A beszélgetést Szent-Iványi Ilona lelkész, teológiai oktató vezeti.

A meditáció gyakorlati módszere az önmegvalósításnak. Meg akarjuk érteni, hogy valójában kik vagyunk, milyen az igazi lényünk, mi az igazi életcélunk, milyen kapcsolatunk van Istennel. Ez a felsőbb igazságok felismerésének egyik módja - fogalmazott a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kommunikációs vezetője.

Tornóczky Gusztáv (Krisna-nevén Govardhana Dász) hozzátette: a közösség által szervezett Vitatkozzunk szelíden elnevezésű, évről-évre megrendezett rendezvénysorozat eszmecseréin a különböző világvallások képviselői ismerik meg egymás nézeteit, és barátságos hangulatban megvitatják vallásuk közös és eltérő teológiai pontjait.

2006-ban Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorhelyettese volt a meghívott vendég a Mi történik a halál után? című beszélgetésen, 2007-ben pedig Schőner Alfréd rabbi, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem rektora vett részt a Vajon ki tartozik Isten népéhez? című beszélgetésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását