2024. május 19. - Ivó, Milán

Könnygáz a rendbontók ellen

A rendőrség a múlt szombati tüntetés alkalmával a szervezet számára engedélyezett könnygázgránátot használt a használati utasításnak megfelelően - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája szerdán az MTI-t.
2008. szeptember 24. szerda 20:25 - Hírextra
A közlemény szerint mind a 40 mm-es Skat Shell CS típusú könnygázgránát, mind pedig a CS hatóanyaggal szerelt univerzális könnygázgránát rendszerbevételi javaslatát 2007. szeptember 14-én jóváhagyta az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Az ORFK ezt arra reagálva közölte, hogy Morvai Krisztina jogász, a Jobbik EP-listavezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: "nemcsak a verés, hanem a minden eddiginél durvább vegyi fegyver bevetése is bántalmazásnak minősül", ezért bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekménye miatt feljelentést tett a múlt szombaton történtek miatt.

A jogász akkor arról számolt be, hogy a könnygáz bevetése után beszélt egy toxikológussal, aki azt javasolta, hogy a gáz egészségromboló hatása miatt még azt a ruhát se viselje, ami közvetlenül érintkezett a vegyi anyaggal.

A rendőrség a szeptember 20-ai tüntetéseket követő utcai rendbontások oszlatásánál az Izabella utcában, az Oktogonnál, valamint a Szabadság téren használt könnygázgránátot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását