2024. május 14. - Bonifác

Ingyenes látásvizsgálat 400 helyen

Négyszáz vizsgálati ponton kérhető ingyenes látásvizsgálat októberben a Látás Hónapja elnevezésű országos akció keretében.
2008. október 1. szerda 20:40 - Hírextra
A kezdeményezést a Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma szervezi közösen, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára. Az idei kampány kibővül térítésmentes kontaktlencse-kipróbálással is a látáskorrekcióra szorulóknak - hangzott el a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Világszintű felmérések bizonyítják, hogy az emberek több mint 50 százalékának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel 1,5 millióan még
sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól.

Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, hanem például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.

A szemüvegnek mint "szükséges rossznak" felfogása szerencsére az elmúlt évek során sokat változott, mégis még mindig sokan vannak azok, akik tudják, hogy nem látnak jól, mégsem hordanak szemüveget vagy kontaktlencsét, mert tartanak attól, hogy megjelenésüket kedvezőtlenül befolyásolja és még kényelmetlen is.

A félelmek eloszlatása érdekében érdemes alaposan körülnézni az optikákban és rögtön kiderül, hogy a szemüveg nemcsak egyszerű látásjavító eszköz, hanem divatos kiegészítő is. Az üzletek szemüvegkereteinek szín- és formaválasztéka garantálja, hogy mindenki megtalálja az egyéniségéhez, stílusához leginkább illőt. Aki nem tudja legyőzni szemüveggel szembeni ellenérzését, választhat kontaktlencsét, amely ma már ultravékony és lágy anyagának köszönhetően kényelmes viselet, miközben kiváló látásélességet biztosít.
Az október 31-ig tartó ingyenes látásvizsgálati akció helyszínei és további hasznos információk megtalálhatók a www.latasellenorzes.hu című honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását