2024. május 19. - Ivó, Milán

Bővíteni kell az amerikai adósságórát

Annyira megnőtt az amerikai államadósság, hogy a mindenkori összegét mérő adósságóra mezői elfogytak, ezért a számmezőt bővíteni kell - olvasható a BBC hírportálján.
2008. október 9. csütörtök 20:05 - Hírextra
A New York-i Times Square-en látható órát 1989-ben létesítették, akkor az amerikai államadósság összege 2,7 billió (2,7 ezer milliárd) amerikai dollár volt (10 a 12-ik hatványon).

Szeptemberben azonban az adósság túllépte a 10 billió (10 ezer milliárd) dolláros határt, így a nullák számára fenntartott mezők elfogytak. Átmeneti megoldásként a dollár digitális jelének helyére is egy nulla került, és egy kisebb dollárjel tünteti fel az amerikai valutát - sokak szerint mintegy jelképezve az amerikai gazdaságra járó nehéz időket.


Az órát feltaláló néhai Seymour Durst fia, Douglas Durst közölte, hogy jövőre több nullának helyet biztosító számlapot helyeznek el az adósságmérő óraszerkezeten. Így akár egy billiárd (ezer billió - ezerszer ezer milliárd, egyszerűbben egymillió milliárd - 10 a 15-en) dolláros szám is elférne rajta, ami a jelenlegi adósság százszorosa lenne.
Egyes közgazdászok szerint az amerikai pénzügyi intézmények megmentésére megszavazott 700 milliárd dolláros programmal az államadósság elérheti a 11 billió dollárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 9. 23:07
Én nem féltem az USA adóságát.Inkább a mienket kéne jobban kezelni.Évi 1500 milliárd Ft/év, a kamatkiadásunk.Ha ez a kuka MNB értene a pénzügyekhez,nem adna 8,5% kamatot,amikor az USA dollár1,5%-ot,az EURÓ 3,5%-ot ad. 5,5%-nál is mindenki idehozná a pénzét! Dehát 7,5 millió Ft-os MNB elnöki fizetés ugylátszik kevés ennek az alapvető pénzügyi tény felfogásához?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását