2024. május 18. - Erik, Alexandra

Életfogytiglant kapott a gyerekgyilkos nő

Életfogytiglani börtönnel, a lehető legsúlyosabb büntetéssel sújtotta kedden egy svéd bíróság a 32 éves Christine Schürrer német állampolgárt, aki a vád szerint szerelmi csalódásában tavasszal egy kis svéd faluban megölte vetélytársnőjének két kiskorú gye
2008. október 14. kedd 17:37 - Hírextra
Mellékbüntetésként Schürrernek 458 ezer svéd korona (csaknem 12 millió forint) kártérítést kell fizetnie Emma Jangestignek, a gyerekek édesanyjának.

A bíróság már korábban bűnösnek találta a német nőt. Bár nem volt a vádat alátámasztó ujjlenyomat vagy DNS-nyom, a közvetett bizonyítékok és tanúvallomások alapján a va:stmanlandi bíróság arra a következtetésre jutott, hogy Christine Schürrer volt a kétszeres gyerekgyilkos és ő próbálta megölni Emma asszonyt is.

Az ítélet meghozatala előtt elmeorvosi vizsgálatra küldték Christine Schürrert, a szakértők pedig arra a megállapításra jutottak, hogy beszámítható, tehát felelősségre vonható tettéért.

A vádlott, aki saját változata szerint viking-kori sziklafeliratokat tanulmányozott a Svédország középső részén lévő faluban, végig ártatlanságát hangoztatta és ügyvédje közölte: fellebbezni fog.

A bíróság szerint Christine Schürrer március 17-én kalapácsot vagy más súlyos tárgyat használt a csaknem négyéves kisfiú, Max és a másfél éves kislány, Saga megölésére, amikor behatolt házukba, és megtámadta az anyát is.

A vádirat szerint tettének oka szerelemféltés volt, Christine Schürrert ugyanis mélyen megrázta, hogy korábbi barátja szakított vele Emma Jangestig kedvéért.

Az elítéltet kiutasítják Svédország területéről, büntetését Németországban kell letöltenie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását