2024. május 11. - Ferenc

Elérte a válság a Google-t

A Google pontosan mutatja, hogyan változik az életünk a válság hatására. A keresőprogramba beírt szavak toplistájáról eltűntek a spanyol ingatlanok és a különböző turisztikai kulcsszavak. Ezzel párhuzamosan sokkal gyakrabban szerepelnek az alábbi témák: b
2008. október 27. hétfő 20:14 - Hírextra
Az internetes óriásvállalat folyamatosan méri a több millió felhasználó által leggyakrabban keresett szavakat. A legfrissebb összesítés szerint az eredmények hűen tükrözik a lakosság hitelválság elleni védekező reakcióit.

Az emberek - ahogy a válság hatásait a saját bőrükön tapasztalták - egyre gyakrabban gépelik be a biztonságos befektetésekre utaló címszavakat a Google keresőprogram használata során. Az alacsonyabb hozamú, de kevésbé kockázatos befektetési lehetőségek iránt tízszer akkora az érdeklődés, mint egy évvel ezelőtt.

Két és félszer annyian keresnek otthoni széfet a lakásukba, hogy biztonságban tudhassák az értéktárgyaikat, de sokan aggódnak a munkahelyük elvesztése miatt is. Erre utal, hogy a végkielégítésre és a speciális biztosításokra vonatkozó keresések megötszöröződtek. Nőtt az élelmiszer házhozszállítás iránti kereslet, ugyanakkor visszaesett a drágább fogyasztási cikkek utáni érdeklődés.

Harmadával csökkent a spanyol ingatlanok iránti keresések száma, de közel 20 százalékkal kevesebben keresnek rá a városlátogatásokra és az egyéb turisztikai lehetőségekre is. Hatodával csökkent a drágább lakásfelszerelések és berendezési tárgyak keresése is.

A vállalat termékmenedzsere szerint ez egy érdekes pillanatfelvétel arról, hogy az emberek mi iránt érdeklődnek a leginkább és mi aggasztja őket a legjobban. A változásokat a program segítségével folyamatosan nyomon lehet követni, a keresett címszavakból pedig megállapítható, hogy a felhasználók hogyan reagálnak a jelenlegi gazdasági helyzetre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását