2024. május 14. - Bonifác

Érdi Tamást ünnepelték

Nyugat-kanadai városok egyetemeinek vendége volt Érdi Tamás zongoraművész, akit közben Budapesten Junior Prima-díjjal tüntettek ki.Vancouverben, Edmontonban és Calgaryban koncertezett, s mindenütt nagy ovációval köszöntötték a fiatalok - tájékoztatta a kö
2008. október 31. péntek 14:04 - Hírextra
Vancouverben, a Brithis Columbia Egyetem Chan Koncerttermében André Molnár tiszteletbeli konzul mutatta be a művészt a közönségnek. Edmontonban a koncert végén egy ösztöndíjas miskolci egyetemista lány adott át egy sárgarózsacsokrot a pianistának, nagy brávózás közepette.

Calgaryban az egyetem híres koncerttermében, a Rózsa Centerben játszott csütörtök este. E terem felépítését egy Rózsa nevű magyar geológus adománya tette lehetővé - írta Érdi Tamás.

Hangversenykörútjának programján Chopin Andante Spianato, Nagy polonéz, Liszt Funérailles, Kodály Marosszéki táncok és Bartók Allegro barbaro című művei szerepeltek.

Érdi Tamás a jövő héten a Torontó melletti Bradfordban, Kanada egyik leghíresebb vakok intézetében ad koncertet. Decemberben újra a tengerentúlra utazik: New Yorkban, az ENSZ Palota Hammarksjöld Auditóriumában lép fel a Fogyatékkal Élők Világnapján. Onnan Varsóba repül, és az új Magyar Kulturális Intézet megnyitóján Chopin műveket játszik.

Érdi Tamás idei programjához tartozik még, hogy karácsony előtt Róma mellett, Castelgandolfóban, a pápa nyári rezidenciáján a Liszt Fesztivál záró koncertjét adja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását