2024. május 19. - Ivó, Milán

Pikáns fotókkal zsarolták a BMW örökösét

Titkos légyottokról készült fotókkal próbált meg több millió eurót kicsikarni egy svájci férfi a leggazdagabb német nőtől, Susanne Klattentől, a BMW autógyár örökösétől.
2008. november 3. hétfő 07:12 - Hírextra
Az 1982-ben elhunyt Herbert Quandt gyáriparos lánya, a BMW nagyrészvényese és az Altana vegyipari konszern főrészvényese még januárban feljelentette zsarolásért a Helg S.-ként azonosított férfit - erősítette meg a müncheni ügyészség a hétvégi német sajtóértesüléseket.

A Bild am Sonntag szerint a 43 éves, háromgyermekes asszony feljelentésében azt állítja, hogy a svájci férfi "kezdettől fogva bűnös szándékkal", vagyis zsarolási célból találkozgatott vele luxusszállodákban, amelyekben egy bűntársa a kompromittáló fotókat készítette. A zsarolás tavaly ősszel kezdődött, a férfi eleinte egy több millió eurós kölcsönt követelt, majd megpróbálta egy sokkal nagyobb összegre megzsarolni.

A müncheni ügyészség megerősítette, hogy egy hónapja őrizetben van egy Helg Sgarbi nevű férfi. A La Repubblica című olasz lap úgy tudja, hogy Sgarbi 40 millió eurót próbált meg kizsarolni a Quandt gyáriparos-dinasztia örökösnőjéből.

A világ leggazdagabb embereiről az amerikai Forbes magazin által összeállított listán Susanne Klatten tavaly a 68. helyen állt 9,6 milliárd dollárra becsült személyes vagyonával.
A bűnügy kapcsán a Süddeutsche Zeitung 13 milliárd dollárra becsülte Klatten vagyonát. A müncheni újság úgy tudja, hogy a zsarolásból 7,5 millió euró folyt be egy olasz-svájci bűnbandához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását