2024. május 12. - Pongrác

Puskás Öcsi emlékfilm

A jövő évi Magyar Filmszemlén mutatják be Almási Tamás Puskás Ferencről szóló dokumentumfilmjét. A legendás futballista életét feldolgozó alkotásban mások mellett olyan világhírű focisták szólalnak meg, mint Pelé, Grosics Gyula, Michel Platini és Franz Be
2008. november 3. hétfő 16:16 - Hírextra
"Puskás a legismertebb magyar, külföldön őt Magyarországgal, Magyarországot pedig vele szokták azonosítani" - hangsúlyozta a rendező, hozzátéve, hogy a film középpontjában Puskás, az ember áll, a mozi épp ezért nem csak a focirajongóknak szól. A futball szerelmesei számára ugyanakkor külön érdekesség lehet, hogy a filmben megannyi külföldi meccsről készült, itthon eddig nem ismert archív felvétel is helyet kapott.

A több országban forgatott, majd ötven interjút és számtalan archív anyagot tartalmazó, 115 perces alkotás a Puskás Hungary címet viseli; a legendás focista számára 1952-ben így címeztek meg egy Svédországból érkező rajongói levelet - árulta el a rendező, hozzátéve, hogy a levél a sajátos címzés ellenére célba ért.

A filmben főként olyan autentikus figurák szólalnak meg, akik személyesen is ismerték a legismertebb magyart, köztük Pelé, Raymond Kopa, Ramón Calderón, Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano, Michel Platini, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Hunyadvári Erzsébet, a futballista özvegye.
A dokumentumfilm, amely két és fél éven át készült, és amelynek a zenéjét Dés László komponálta, rendezője szerint "egy fantasztikus emberi történetet tár fel egy sikeres magyarról".

Jelenleg az utómunkálatok végső simításai zajlanak - mondta el Almási Tamás, akinek Márió, a varázsló című, Franco Nero és Nyakó Júlia főszereplésével készült játékfilmjét csütörtöktől vetítik a mozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását