2024. május 19. - Ivó, Milán

Szétzavarták a rohamrendőröket

Kormányellenes tüntetők meghátrálásra kényszerítettek 150 rohamrendőrt a bangkoki nemzetközi repülőtérnél szombaton. A Népi Szövetség a Demokráciáért nevű ellenzéki pártszövetség (PAD) mintegy kétezer híve erőszak alkalmazása nélkül futamította meg a roha
2008. november 29. szombat 12:18 - Hírextra
Televíziós felvételek tanúsága szerint a tüntetők és az országúton akadályokat építő rendőrök éles szóváltásba keveredtek. Az ellenőrző pontok és útakadályok felállításával próbálják a rendőrök megakadályozni, hogy még több tüntető jusson el a repülőterekre.

A thaiföldi miniszterelnök pénteken felmentette az ország rendőrparancsnokát, tápot adva azoknak a találgatásoknak, hogy a kormány a bangkoki repülőtereket - a Szuvarnabhumit és a belföldi járatokat kiszolgáló Don Muangot - megszálló tüntetők kiszorítására készül.

A kormányzat úgy tervezte, hogy a rendőrség csütörtök éjjel kiszorítja a kormányellenes tüntetőket a két légikikötőből. Péntek reggel azonban a rendőrség közölte: azt az utasítást kapták, hogy békés úton vegyék rá a tüntetőket a repterek elhagyására, s kezdjenek velük tárgyalásokat.

Egy magas rangú rendőri vezető bejelentette, hogy a tüntetők beleegyeztek a tárgyalásokba, amelyeket szombaton tartanak meg. PAD-vezetők előzőleg azt hangoztatták, hogy nem fognak tárgyalni a rendőrséggel, hanem a végsőkig kitartanak.

A rendőrség később felszólította a tüntetőket a repterek elhagyására, ellenkező esetre kilátásba helyezte, hogy "minden szükséges intézkedést" megtesz a rend helyreállítása érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását