2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Maffiakiállítás

Többek között drogozó, kaszinózó és lövöldöző bűnözőket ábrázoló viaszszobrok láthatóak a szervezett bűnözés múltját és jelenét bemutató budapesti Maffia Múzeumban. A hétfőn megnyílt állandó kiállítás elsődleges célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét
2008. december 1. hétfő 13:45 - Hírextra
"A Maffia Múzeumot korántsem a maffia emlékének kívánjuk szentelni" - mondta el a megnyitón Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. A dél-olasz mintára készült kiállítás a kábítószerek veszélyeire szeretné felhívni az emberek, mindenekelőtt a fiatalok figyelmét - tette hozzá.

Kincses Ildikó, a Magyar Rendőrnők Szervezetének elnöke úgy vélekedett, hogy aki kábítószerhez nyúl, az ha akar, ha nem, a szervezett bűnözés támogatójává válik. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok óvásának, védelmének a felvilágosítás is szerves részét képezi, ezért is különösen fontos a szervezők számára a Maffia Múzeum.

A belvárosi lakóház alagsorában kialakított múzeum sajátos interpretációját adja az alvilági létnek. Látható például egy olyan jelenet, amikor a rendőrök lecsapnak a DROG-01-es rendszámú kis Polskiból kiszálló bűnözőre, aki a kezében fehér port tartalmazó zacskót szorongat.

A filmekből ismert "klasszikus" maffiózók, valamint a modern bűnözők életének egy-egy szeletét bemutató kiállítás a szervezők szándékai szerint nagyjából 10 évig lesz látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását