2024. május 18. - Erik, Alexandra

32 millió dolláros válás

Becsült vagyonának alig több mint tíz százalékából megússza válását Madonna, akinek brit exférje azonban így sem jár nagyon rosszul. Az 50 éves amerikai énekesnő és a filmrendező Guy Ritchie nemrég jelentette be, hogy útjaik nem egészen nyolcévi házasság
2008. december 8. hétfő 07:46 - Hírextra
A válás, gyorsított eljárással és különösebb felhajtás nélkül, a múlt hónap végén már le is zajlott a londoni felsőbíróságon.

A The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente közzétett lista idei kiadása szerint Madonna vagyona 300 millió font (több mint 90 milliárd forint), ám a sztárpár már az esküvő előtt írásos egyezséget kötött arról, hogy válás esetén Ritchie ebből egy pennyre sem jelent be igényt.

A News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - mindazonáltal úgy értesült, hogy Madonna összesen 32 millió font juttatással engedi útjára volt férjét. Ebből 12 millió font készpénz, amit Ritchie már a következő napokban megkap, emellett a filmrendezőé lesz a Wiltshire grófságbeli, 20 millió font értékű Ashcombe House kastély és az ezt körülölelő birtok.

Ritchie - akinek saját vagyonát 30 millió fontra becsülik bennfentesek - eredetileg bejárást szeretett volna a divatos londoni Marylebone negyedben lévő, hatalmas közös lakásba is. Madonna azonban ezt nem volt hajlandó megosztani, ezért döntött inkább a 12 millió font kárpótlás mellett.

Jóllehet Ritchie soha nem tartott igényt komoly összegre az énekesnő vagyonából, Madonna azért semmit nem bízott a véletlenre: Fiona Shackletont, a londoni válóperes ügyvédi szakma legfénylőbb csillagát kérte fel válási tanácsadónak.

Shackleton mások mellett Károly trónörököst is képviselte a Diana hercegnővel vívott válási csatában, legutóbb pedig Sir Paul McCartneyt szabadította meg feleségétől a vártnál jóval olcsóbban.

Madonna figyelmét állítólag ez utóbbi siker ragadta meg.

Sir Paul exneje, Heather Mills hírek szerint eredetileg 125 millió fontot követelt a Beatles volt basszusgitárosának hivatalosan 400 millió fontra (több mint 120 milliárd forintra) becsült vagyonából, ám Shackleton hathatós közreműködése révén McCartney végül 24,3 millió font kifizetési kötelezettséggel megúszta a viharos véget ért házasság felbontását.

A sztárügyvéd mindkét féltől megkapta méltó jutalmát: a tavasszal lezajlott válóper utolsó tárgyalási napján Heather egy pohár vízzel nyakon öntötte, McCartneytól viszont állítólag egymillió fontot kasszírozhatott - óránként 500 fontos munkadíján felül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását