2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Valami Amerika2

Csavaros történet, ütős zene, egy csipetnyi romantika és rengeteg humor - a Valami Amerika 2 az első résznél is sikeresebbnek ígérkezik: a tesztvetítések közönsége egyöntetűen jobbnak találta a folytatást a Valami Amerikánál - mondta el a rendező, Herendi
2008. december 10. szerda 18:22 - Hírextra
"A Valami Amerika 2 története sokkal biztosabb lábakon áll, mint az első részé, megannyi csavar színesíti sztorit" - emelte ki Herendi Gábor, hozzátéve, hogy sokak szerint a poénok is erősebbek és kidolgozottabbak lettek.

A rendező elmondta: régóta fontolgatta, hogy elkészíti a folytatást, de a rendkívül sikeres első rész után félt, hogy nem tud majd megfelelni az igencsak magas elvárásoknak. "Végül az évek során elkészült egy annyira erős forgatókönyv, hogy úgy éreztem, ebből össze lehet hozni egy annyira jó filmet, mint a Valami Amerika, talán még jobbat is" - idézte fel az alkotó, hozzátéve: "a nyomás amúgy jót tett, jobban odafigyeltünk a munkára, és mindenki beletett apait-anyait; szerintem ez meg is látszik a végeredményen".

A filmben az első rész valamennyi főszereplője feltűnik, a rendező elmondása szerint az igen felkapott és elfoglalt színészek egytől egyig rendkívül lelkesen vágtak bele a folytatásba. A Valami Amerika olyan, addig kevésbé ismert színészek karrierjének adott hatalmas lökést, mint Hujber Ferenc, Pindroch Csaba, Szabó Győző, vagy Oroszlán Szonja.

Az eredeti felállásból Szervét Tibor és Ónodi Eszter is feltűnik a vásznon, de mellettük új karakterek is színesítik a történetet. Közéjük tartozik a szotyifüggő maffiózóként feltűnő Csuja Imre és lázadozó természetű lányát játszó Tompos Kátya. Herendi Gábor elmondta, hogy az ifjú színésznő "rendkívül tehetséges, az már szinte csak hab a tortán, hogy fantasztikusan énekel és táncol".

A régi szereplők közül a legnehezebb a Szervét Tibor játszotta Alex karakterét volt beépíteni az új sztoriba, hisz róla a Valami Amerika végén kiderült, hogy szélhámos. Mindezzel együtt továbbra is ő a fő mozgatórugója a történetnek, bár a háttérben marad, kulcsfontosságú szerepe van - emelte ki Herendi Gábor.

A rendező elmondta, hogy a New Yorkban, Budapesten és az etyeki Korda Stúdióban forgatott film nagyjából 350 milliós költségvetéssel készült. A folytatásban is rendkívül fontos szerepet játszik a zene, amihez a magyar könnyűzenei élet olyan szereplői járultak hozzá, mint Hrutka Róbert vagy a Tankcsapda.

A december 18-án debütáló filmet a 2002 decemberében elhunyt Schütz Ila emlékének szentelték az alkotók, aki az első részben (és egyben utolsó filmszerepében) betépett takarítónőként derítette jókedvre a nézőket.

A Valami Amerika 2 története nagyjából ott kezdődik, ahol az első részé véget ért. A lottónyereményből Tamás leforgatta első játékfilmjét, a Bűnös Várost, ami hatalmasat bukott a mozikban. A depresszióba zuhant filmest az önsajnálatból egy New York-i sztriptízbárból feladott képeslap zökkenti ki, amely Alex és nem mellékesen Timi nyomára vezeti Tamást és testvéreit. Hamarosan kiderül: ahhoz, hogy visszaszerezzék a csaló által lenyúlt pénzüket, színpadra kell állítaniuk egy borzalmas musicalt. Ehhez azonban egy mellékállásban producerként tevékenykedő maffiózónak és színészi ambíciókat dédelgető lányának is lesz egy-két szava.
A 2001-es Valami Amerika az egyik legsikeresebb magyar vígjátékként 600 ezer nézőt vonzott a mozikba, főszereplői azóta a legfoglalkoztatottabb színészek közé kerültek, dalait a mai napig játsszák a rádiók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását